Translate

четвъртък, 19 януари 2012 г.

Вестник „Форум медикус” избра проф. Анелия Клисарова за Медик на годината за 2011 г.

 Призът бе връчен на проф. Анелия Клисарова, ректор на Медицинския университет във Варна, на традиционно тържество, което тази година бе под наслов “Форум Медикус” – доктор хонорис кауза на медицинската журналистика”.
Наградата е за значим принос в развитието на науката и практиката в сферата на нуклеарната медицина, за заслуги при въвеждането на нови методики при сцинтиграфски изследвания на слюнчени жлези, на мозък, на бъбреци, на кости, на бели дробове и др.  и за използването за пръв път в България на позитронно-емисионна томография с компютърния томограф PET/CT.
Отличието „Медик на годината 2011” е още и  за работата й като ректор – създаването на два нови факултета в МУ – Варна, по дентална медицина и по фармация, както и за въвеждането на морската медицина в университета.
Д-р Любомир Киров, председателят на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България, също получи  наградаз а принос в развитието на здравеопазването- за постижения в създаването, развитието и утвърждаването на сдружението, за непрестанната му активност в сферата на продължаващото обучение на общопрактикуващите лекари и за изготвяне на ръководства за поведение при различни нозологични единици.
 На церемонията присъства и министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов, който поздрави наградените

Няма коментари:

Публикуване на коментар