Translate

четвъртък, 5 януари 2012 г.

Бебе на 2012 година е Василена Василева Самарова


Василена е родена, по по естествен път, с тегло 3.25 кг и дължина 47 см.,  в първата минута на новата 2012 година- в 00 часа и 01 минути в МБАЛ "Св. Иван Рилски 2003", Дупница, с помощта на екипа д-р Михаил Ангелов, д-р Емилия Помакова и акушерките Георгиева и Пехливанова.
Тя има сестричка, която е на 2 години и 7 месеца.Двамата им родители към момента са безработни.
Янко Шарков е  последното бебе на 2011-а, роден две минути преди полунощ в Пазарджик.Той тежи 2,4 кг и е с височина 44 см. Майка му едва 16-годишна, с начално образование и без съпруг.
Двете бебета ще получат подаръци от производители на бебешки стоки и сребърни медальони, защото годината е високосна. Британското посолство пък им е приготвили две минифланелки с олимпийското лого на Лондон 2012.
Със 7,8 на сто спад на раждаемостта, отчетоха организаторите на кампанията "Бебе на годината" по време на 13-то й издание.

Най-висока раждаемост има в Сливен, който заема и първото място по извънбрачни раждания, а най-малко раждания в страната има в МБАЛ "Проф. д-р Асен Златаров" в Златоград, където за цялата година се е родило само едно дете.
.

---------


 Родителите купуват бебешки стоки втора употреба

Заради кризата едва 32 % от родителите се интересуват дали купуваните от тях детски дрехи, играчки и пособия отговарят на стандартите за качество, като на изключителна  популярност се радват детските стоки „втора употреба", отчетоха от ръководството на една от българските фирми-производители на детски продукти.
От компанията предупредиха, че не може да има компромис с бебешките стоки, защото понякога употребяваните столчета и колички може да са амортизирани да представляват риск за бебето. Дрешките пък "втора ръка" може да докарат алергия, предупредиха още те.


Комисията за защита на потребителите през миналата година е забранила за продажба в България почти 300 вида стоки, сред които 192 са столчета, колички, проходилки,
детски дрехи и обувки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар