Translate

понеделник, 16 януари 2012 г.

Американски изобретател създаде моторизирани обувки

Те ще се появят на пазара през март 201 г. и ще се продават на цена от 649 долара за чифт. Основният материал, от който ще са изработени, са армирани найлонови влакна и алуминий и  се произвеждат от компанията в Лос Анджелис.  
Футуристичните обувки са проект на Питър Тредуей, индустриален дизайнер от Лос Анджелис, който е работел по него от 90-те години на миналия век. През това време са били създадени повече от 30 прототипа.
Високотехнологичните, моторизирани обувки, приличат на комбинация от ски ботуши и ролери с големи колела, се зареждат с батерия и се наричат "spnKiX".  Потребителят трябва да  ги закрепи  към собствените си обувки и те започват да се движат, като се плъзгат гладко със скорост до 16 км/ч., предава АФП.
Според Тредуей с новия вид обувки ще може не само да се ходи, но дори да се кара автомобил.Всяка обувка има батерия и мотор , които работят синхронизирано, заедно "като един вид огледала един за друг". Презареждащите се батерии позволяват, с едно зареждане, носещият обувките да измине от 3 до 5 км.. За пълното презареждане на литиевите акумулатори батерии ще са необходими 2-3 часа, но те ще бъдат сменяеми и ще могат да се поставят нови. Безжичното дистанционно, което контролира скоростта на обувките пък може да се държи в ръка и е по-малко от тесте карти. 
Има обаче само един единствен проблем , а той е, че теглото на човека, който ще използва моторизираните обувки, не трябва да надхвърля 80 кг.

Няма коментари:

Публикуване на коментар