Translate

неделя, 29 януари 2012 г.

Посланикът на САЩ Джеймс Уорлик: Виждам, че делата не отговарят на думите


Искаме да бъдем разпознавани от нашите клиенти като хора, на които винаги може да се разчита

В последно време сме свидетели на решения, които няма да доведат до привличане на чуждите инвестиции, въпреки декларациите на правителството, че ги иска. Не грешете! Виждам, че делата не отговарят на думите. Предизвиквам българското правителство да успее да постигне този синхрон. Намираме се в трудна среда за правене на бизнес.
Американската икономика излиза от сериозна финансова криза, наблюдавам много фирми, които търсят страни, в които да инвестират както в енергийния, така и в други сектори, и въпросът е дали правителството в България ще ги увери и убеди, че държавата е привлекателна страна за инвестиции, заяви посланикът на САЩ у нас Джеймс Уорлик на бизнес семинар „Решения за устойчиво развитие на инфраструктурата в България”, организиран от американската корпорация General Electric (GE).
Според него у нас има добри условия за работа и присъствието на GE, повече от 15 години, убедително доказва това. Мултинационалната компания възнамерява и в бъдеще да допринася за прогреса на страната ни и е готова и занапред да помага за преодоляване дистанцията между България и ЕС.
И от експозето на Кристиан Колтеану, президент и гл. изпълнителен директор на GE за Югоизточна Европа, стана ясно, че компанията има твърда позиция и е за дългосрочни партньорства с правителството, с местната власт и с българския бизнес, за внедряване на иновативни технологии в областта на енергетиката, водите, осветлението и здравеопазването. Той обърна особено внимание на една от трите водещи стратегии - Healthymagination, с която световният лидер GE ще подпомогне световната система на здравеопазването с 6 млрд. долара за периода 2010-2015 г.. Средствата ще се използват за финансиране на технологии и нови продукти. Крайна цел е да се намалят разходите, да се повиши качеството на медицинските услуги и да се улесни достъпът до лечение. С други думи необходима е оптимизация, превантивни действия и ранно откриване на заболяванията.
През 2010 г. 25 иновативни продукта са лансирани в областта на здравеопазването, а до края на 2015 г. очакванията са да бъдат създадени - 100, уточни д-р Михаела Михайлова, ръководител GE Healthcare за България.
Световните икономики са подложени на натиск да намаляват здравните разходи. „Криза” е дума, която и тази година ще бъде често употребявана, тъй като за съжаление прогнозите не са оптимистични, продължи тя. Икономическата прогноза за страната ни е малко по-благоприятна, тъй като България е своеобразен остров на икономическа стабилност в региона. Но въпреки това се очаква намаление в износа и в броя чужди инвеститори, прогнозира тя и съобщи, че от създадения специален фонд с 250 млн. долара, ще бъдат подпомагани желаещите да станат партньори на GE държави, ще се финансират високотехнологични фирми, разработващи лекарства за социално значими заболявания.
По думите и у нас компанията има добро дългосрочно сътрудничество с водещи лечебни заведения, което включва осигуряване на модерно медицинско оборудване, съдействие за обучение на специалисти и подкрепа в научната им дейност.
GE е доставила за МБАЛ „Токуда Болница” цялото оборудване за образната диагностика, първият у нас 64-срезов компютърен томограф и др..В УБ „Св. Иван Рилски” е монтиран единственият ядрено магнитен резонанс с възможности за функционално изследване на мозъка и с бипланов ангиограф с плоски панели, което увеличава възможностите за неоперативно изследване и лечение на хора с аневризми, съдови малформации и други мозъчно-съдови проблеми. А в партньорство със „ Софарма трейдинг” компанията е осигурила на „Александровска болница” РЕТ-компютърен томограф, позволяващ по-точно определяне на стадия на онкологичните заболявания и прецизно проследяване на лечението. Искаме да бъдем разпознавани от нашите клиенти като хора, на които може да се разчита, защото решенията на компанията са работещи, каза в заключение д-р Михайлова.
Юташ Фолдвари, отговарящ в GE Healthcare за сервизното обслужван в Източна Европа, подчерта, че стремежа им е да намалят до минимум времето на системите, които не работят, апаратурите да се развалят много, много рядко, да увеличат пациентопотокът и доверието на хората в тях.
Постоянното, денонощно онлайн мониториране, пълната прозрачност на това, какво точно ще се прави по системите цели повишаване доверието на клиентите, оптимизиране на дозите лъчение, но най-вече отстраняване на грешките, преди те да създадат проблем на лекарите-оператори т.е. да се стопират проблемите преди да станат реални за лекарите, поясни той.
На форума GE представи и решения за управление на енергийната мрежа, като първа стъпка към „умните устройства”, както и напреднали технологии за подобряване на качеството на водата и доставката й. Бяха показани и решения за външното осветление за модерен и устойчив град. Компанията представи и стратегиите си за иновации в енергетиката и модерните решения за градско осветление.
------
Американската компания General Electric е основана през 1892 г., чрез сливане на "Едисон дженерал електрик къмпани" и "Томас хюстън къмпани". Първата фирма е собственост на изобретателя на електрическата крушка Томас Алва Едисон.
Повече от 100 години General Electric е навсякъде в нашия живот, тъй като стои в основата на извънредно много изобретения в областите на: аудиовизията, медицинската техника, електричеството, транспортът, домакинското оборудване, химията, въздухоплаването и електрониката. Тя оперира в световен мащаб в различни области и различни технологични сегменти – от самолетни двигатели, локомотиви, до уреди за образна диагностика, дефибрилатори, монитори, глюкомери, високотехнологични решения свързани с биофармацевтиците, и т. н.. Компанията присъства на пазарите в повече от 100 държави, като има представителства и заводи по цял свят. Тя постоянно променя нашия свят с оригинални иновации в областта на енергетиката, здравеопазването и инфраструктурата, споделяйки сериозна отдаденост към лидерството, партньорството и човешкия прогрес.
Общата компания, след обединението на Майкрософт и GE, ще оперира с пациентски данни и ще създаде приложения за телемедицината.
-------
Дженерал Електрик:

  • електрическата крушка през 1879 г.;
  • двигателят през 1887 г. ;
  • първият рентгенов апарат през 1896 г., който е усъвършенстван през 1913 г.;
  • турбината през 1901 г. ;
  • вентилаторът през 1902 г. ;
  •   тостерът през 1905 г.; 
  •   електрическата готварска печка през 1915 г.;
  •   хладилникът и самолетните двигатели през 1917 г.; 
  •  през 1924 г. – дизеловите локомотиви, а по-късноелектрическите; 
  • първият телевизионен приемник през 1927 г.; 
  •   пералната машина през 1930 г.; 
  •   климатикът за помещения през 1932 г.; 
  •   реактивният двигател от 1941 г.; 
  •  автопилотът през 1943 г.; 
  • използването на радара за граждански цели през 1945 г.;
  • томограф-скенерът през 1976 г.; 
  • лазерът през 1962 г; 
  • ядрено-магнитният резонанс през 1983 г. ,после ултразвуковият през 2002 г до различни домакински електроуреди и т. н.
.-------

Шестте филиала на GE:

-GE инфраструктура - самолетни двигатели, електрически турбини, ядрени реактори, обработване на отпадни води;
-GE пари -кредити за частни лица, 10 милиона клиенти по света;
-NBC Юнивърсъл - мрежа NBC, кабелни канали, студио „Юнивърсъл”;
-GE търговия и финанси - кредити за предприятия;
-GE здравни услуги - диагностики и медицинска техника;
-GE индустриал - пластмаси, битови електроуреди, лампи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар