Translate

сряда, 18 януари 2012 г.

Безплатните кардиологични прегледи, основно по документи, се провеждат в МБАЛ „Токуда Болница София”

Лекарите от отделението по Кардиохирургия на МБАЛ „Токуда Болница София” консултират всеки делничен ден до края на януари 2012 год..
Прегледите са насочени към хора със сърдечна недостатъчност, клапни пороци, исхемична болест на сърцето и др.. Пациентите ще бъдат консултирани, както на база налична медицинска документация – епикриза от инвазивно изследване, амбулаторен лист от ехокардиография, така и на база обективно състояние.
Прегледаните ще получат препоръки за по-нататъшното си лечение от специалистите на болница Токуда.
Модерната кардиохирургия дава много възможности за лечение на пациентите със сърдечно-съдови заболявания при минимален риск, тъй като колкото по-кратък е периодът от уточняване на заболяването до сърдечната операция, толкова по-добри са непосредствените и дългосрочни резултати от хирургичната интервенция. Най-често срещаните сърдечни заболявания, които подлежат на хирургично лечение са исхемичната болест на сърцето и клапните пороци.
„Непознаването на възможностите на съвременната сърдечна хирургия кара пациентите с доказани сърдечни заболявания да отлагат във времето операцията, от която се нуждаят. За съжаление, това крие сериозен риск от преждевременна сърдечна смърт или напредване на заболяването до състояние, в което са настъпили необратими промени и пациентът не може да бъде лекуван”, алармира д-р Димитър Николов , началник на отделението по Кардиохирургия на МБАЛ „Токуда Болница София”. 

Над 1000 сърдечни операции се правят всяка година в отделението по Кардиохирургия в болницата като специалистите покриват целия обем кардиохирургична помощ за възрастни - аортокоронарен байпас, клапно протезиране, клапно съхраняващи операции, обемредуциращи операции на лява камера, спешни състояния като инфаркт на миокарда, дисекация на аортата и др..  Ключова роля за качественото лечение има тясната колаборация между инвазивни кардиолози и кардиохирурзи, което осигурява по-висок стандарт за медицинското обслужване на сърдечно болните пациенти.

Няма коментари:

Публикуване на коментар