Translate

понеделник, 23 януари 2012 г.

„ЗАЕДНО”



„ЗАЕДНО” - заедно в игрите, заедно в спорта, заедно в работата, заедно у дома, заедно с приятелите и дори когато си сам – пак знаеш, че има хора, които са до теб.
 
На 17-ти януари тази година стартира информационна кампания „ЗАЕДНО – пациенти и лекари”, организирана от Българската Асоциация по Хемофилия, с подкрепата на Байер и художничката Тоня Горанова. Тя цели да увеличи информираостта на българското общество за заболяването хемофилия, за хората живеещи с него, техните проблеми, начините за лечение и факта, че децата и младежите с хемофилия не са различни, а са като всички нас.
От 17-ти януари до 17-ти април 2012 година шест картини, представляващи думата „ЗАЕДНО”, ще бъдат изложени в повечето големи търговски центрове в страната. Изложбата стартира от един от търговските центрове в град Пловдив, като след това ще премине през Плевен, Велико Търново, София, Варна и други големи градове.
------
Хемофилията е едно от най-тежките редки генетични заболявания, свързано със затруднено кръвосъсирване, нелечимо към настоящия момент.Лечението е заместващо и се провежда през целия живот на болния, като в организма му по венозен път се вливат необходимите кръвосъсирващи фактори

Няма коментари:

Публикуване на коментар