Translate

вторник, 21 февруари 2012 г.

„Ти избираш” има вече своите победители в конкурса за слоган на кампанията за отговорно сексуално поведение


Трима от авторите спечелиха най-много гласове със своите предложения: Адриан Йорданов, 20 г. от Шумен – 312 гласа в своя подкрепа, Паулина Калоянова, 15 г., от Варна – 307, и Ромелия Михтиева, 18 г., от Велико Търново – 144 гласа. „Отговорно, страстно и латексно-безопасно”, „Днес си тук, а утре?” и „За да няма резки стопове, използвай здрави гуми!” – това са трите слогана, отличени като фаворити в конкурса.
Оригиналните послания ще се разпространят в най-посещаваните от младите хора заведения в София, Пловдив, Бургас и Велико Търново от средата на месец март, а тримата автори ще изживеят екстремно приключение по свой избор през юни.
Ромелия си избра да се спуска с каяк по стръмното течение на река Струма, а Паулина и Адриан ще качат адреналина с порция екстремно гмуркане.
Кампанията „Ти избираш" се реализира от Младежкото сдружение U Ch00se и Асоциацията на пациентите с онкологични заболявания (АПОЗ), с безвъзмездната финансова подкрепа на MSD. Конкурсът за слоган е доказателство, че в България младите хора умеят и искат да обсъждат важни за тях теми, каквато е отговорното сексуално поведение. Той е потвърждение, че много млади хора са креативни, замислят се за важните неща и имат желание да участват в открити дискусии, за да се чуе техният глас.

Кои са избраните?

Адриан Йорданов е национален координатор на Y-PEER България и член на оперативното бюро  на Българския младежки червен кръст. В момента следва право във Варненски свободен университет „Черноризец Храбър". За него работата в сферата на сексуалното и репродуктивно здраве е кауза. Участва в състезанието за слоган, защото не е срещал подобен конкурс и истински го заинтригува. „Определено младите хора се нуждаят от повече информация. Именно сдружения като U Ch00se и организациите, в които работя, се опитват да информират младите хора, но не мисля, че и това е достатъчно.“казва Адриан, автор на слогана Отговорно, страстно и латексно-безопасно”.
Паулина Калоянова е доброволец в „Rebels - Клуб 7 – Варна".  Обича да танцува, да пее и да помага на хората с каквото може. За нея конкурсът е предизвикателство за креативност и възможност да промениш нечие поведение: „Участвах от любопитство. Чудех се дали мога да накарам поне един човек да помисли какво има и какво може да изгуби в живота си. Показах на себе си, че мога да бъда креативна и оригинална, както и че има хора, които ме подкрепят“, споделя Паулина Калоянова, която предлага слогана „Днес си тук, а утре?”.
Ромелия Михтиева от четири години е доброволец към клуб за превенция и контрол на HIV/СПИН, както и към клуба за превенция на наркомании към Регионалния здравен инспекторат. Извън доброволческата работа обича да пътува и да опознава  нови места. Обича и да пише. С участието си в конкурса иска да покаже, че отношението й към безопасния секс не е лозунг, а мотивация за отговорно поведение. За нея е: „Важно е да изживяваме най-щастливите си мигове с  най-любимите хора. Обичайте се безопасно!“. Ромелия Михтиева е автор на слогана За да няма резки стопове, използвай здрави гуми!

Няма коментари:

Публикуване на коментар