Translate

четвъртък, 1 март 2012 г.

Столичната община показа, че може да замести достойно Сметната палата и данъчните, взети заедно

Тя „освети” собствеността и дължимите налози на столичани, като направи данните достъпни за всеки чрез собствения си сайт sofia.bg. „Бариерата” е ЕГН-то, но то може да бъде научено от всеки избирателен списък, търговския регистър или правно-информационните системи.
 Чрез новата си услуга за електронна справка за местните данъци и такси общината на практика огласи куп лични данни - точните адреси на имотите и регистрационните номера на колите. Включително и на цялата власт, която има движима и недвижима собственост в София.
От сайта например е видно, че премиерът Бойко Борисов, който е известен любител кучкар, всъщност няма нито един домашен любимец като своя собственост и не дължи налог. Вицепремиерът Цветан Цветанов пък дължи данък от 600 лева за имот в “Изгрев”. В правителството най-голям е дългът на министъра на културата Вежди Рашидов: за тази и предишни години той е натрупал над 1800 лв. дължими налози и такси. Никакви имоти на свое име в София няма външният министър Николай Младенов. А просветният шеф Сергей Игнатов е забавил да внесе - 380 лева.

Няма коментари:

Публикуване на коментар