Translate

петък, 24 февруари 2012 г.

Ексдиректорът на НЗОК д-р Бойко Пенков:От трусовете в здравната система ще пострадат пациентите

Последните промени в здравния сектор са резултат от чисто личностните битки за налагане на воля и власт в тази сфера, които обаче винаги са подпомагани и от корпоративни интереси в лекарствения бизнес. Става въпрос за огромни средства - половин милиард лева са само парите за лекарства, а отделно сумите в здравеопазването са около 3 млрд. лева.
Здравната система се клати в най-неподходящия момент, но действията на премиера Бойко Борисов, който освободи от поста и заместник-здравният министър Гергана Павлова , са правилни.Всички чакахме реакцията му и тя беше впечатляваща. Ако аз съм премиер на неговото място, щях да ги изчистя още доста по-рано. Ти си назначил хора, които да си вършат работата и да не ти създават проблеми. Те като в детска градина се замерят един срещу друг с разни скандали, нарушават мира в системата. За какво й е на държавата да се клати системата в момента за това кой е по-велик?! В тази война никой не печели.
Гледам, че здравния министър се бори за надмощие и влияние да може да прокара едни или други свои идеи. Прави впечатление, че е в политическа изолация. Явно има доверието на премиера, но според мен това не стига. Ако нещата не вървят, трябва да се търси начин да тръгнат и да се случат. Иначе няма смисъл, тъпчем на едно място, клатим влака, вместо да вървим напред. Според мен това не е краят на историята.А от трусовете в здравната система в момента в крайна сметка ще пострадат пациентите.

Д-р Бойко Пенков в интервю за „Дарик кафе"

Няма коментари:

Публикуване на коментар