Translate

петък, 3 февруари 2012 г.

Спасиха бебе, родено без кръв в Англия

Лекарите буквално го върнаха към живота и никога няма да мога да им се отблагодаря достатъчно за този прекрасен подарък


Британските лекари успели да спасят бебето Оливър, след като заради рядко заболяване, тялото му останало без капка кръв, още докато било в утробата на майка си. Първоначално те се опасявали, че бебето ще се роди мъртво, тъй като 25 минути не успели да напипат пулс.Но след като получило кислород и му били направени лек сърдечен масаж и животоспасяващо кръвопреливане, бебето оцеляло. Сега то е здраво дете на 15 месеца. 
"Раждането на Оливър беше толкова травмиращо, че досега не можех да събера сили, за да разкажа историята му. Той се роди мъртъв, без никаква кръв в тялото си, но сега седи тук и ми се усмихва. Лекарите буквално го върнаха към живота и никога няма да мога да им се отблагодаря достатъчно за този прекрасен подарък", заяви пред таблоида "Сън" 36-годишната Кейти Морган - майка на бебето.
Причината Оливър да остане без кръв е заболяване, наречено Vasa Previa, при което в утробата на майката се формира допълнителна вена, посочва БГНЕС. Когато тя се спукала на третата седмица и половина от бременността, Кейти била откарана в болница и лекарите установили, че бебето й е останало без капка кръв.
Оливър се родил след спешно цезарово сечение с тегло от около 3 килограма в 5,12 ч сутринта. При опити за съживяването му той получил кръвопреливане във все още неотрязаната си пъпна връв. В 5,37 ч бил установен първият пулс, а след като получило още кръв, бебето станало по-силно.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар