Translate

понеделник, 5 март 2012 г.

Менопазута се понася значително по-леко с Шуслерови соли №3, 5 и7

Менопаузата/климаксът е естествен етап в живота на жената, в който настъпват изменение в нейния организъм. В периода на менопаузата значително намалява производството на естроген и прогестерон, а се активират надбъбречните жлези, които увеличат производството на хормони при стихването на функциите на яйчниците. Няма начин просто трябва да се примирите с това, ако имате колебания в месечния цикъл или просто вече го нямате. Ако сте с повишена раздразнителност и резки промени на настроението. Ако изпадате в депресия, свързана с отминалата безвъзвратно младост и приближаващата се неизбежна старост. Ако страдате от безсъние, топли вълни и необичайно потене, дължащи се на понижения естроген в кръвта, защото всичко това е само част от симптомите на менопаузата.
Да не забравяме и рязкото покачване в теглото. Уж не ядем повече от нормалното и дори по-малко, а сякаш трупаме от въздуха…
Да, след периода на борба в самата себе си всяка жена стига до извода, че живота все пак продължава и трябва да намери решение в създалата се ситуация.
И тук на помощ, в справянето с проблемите на климакса, са незаменимите соли на д-р Шуслер.
Привържениците на холистичната медицина, а и лекарите-хомеопати препоръчват приема на следните 3 шуслерови соли, които обезателно трябва да бъдат съчетани с промяна в хранителния и двигателния режим.
№3 – Ferrum phosphoricum (Железен фосфат) – Сила за имунната система.
Желязото е съставна част на хемоглобина и играе важна роля за снабдяването на кръвта с кислород. А колкото повече кислород достигне до клетките, толкова повече енергия се произвежда за организма и толкова по- издръжливи сме самите ние. Минералът също така подобрява умствената дейност и концентрацията и помага на онези, които се непрекъснато се оплакват от студени ръце и крака заради смущения в кръвообращението. Повишава концентрацията, повлиява силните кръвотечения, както и подобрява нарушената кислородна сатурация – световъртеж, умора ,прилива на "горещи вълни" и др.;
№5 – Kalium phosphoricum (Калиев фосфат) - Спокойствие.
Тази сол са нарича още „сол на нервите”. Без калиев фосфат нервите и мускулите ни ще спрат да функционират, тъй като той зарежда клетките с енергия. Минералът регулира правилното разпределение на калиеви и фосфатни йони в организма ни и допринася за вътрешното им равновесие. Физическото и психичното ни неразположение се дължи на смущение в съдържанието на калиев фосфат, който повлиява благоприятно от Бърнаут синдром, силното емоционално изтощение, през сънливостта и проблеми с концентрацията, до депресивни състояния. Ето защо след физическо или ментално изтощение тази Шуслерова сол действа ободряващо;
№7 – Magnesium phosphoricum (Магнезиев фосфат) - Заличителят на болката.
В организма магнезиевият фосфат участва в изграждането на костите, мускулите и нервите и е отговорен за регулиране на смущенията в разпределянето. Минералът действа добре като болкоуспокояващо и разхлабващо средство, защото облекчава нервната и мускулната активност. Доказано е положителното му действие при главоболие, мигрена, спастична болки (менструална, стомашна, мускулна), зъбобол, безсъние, стрес, страх, нервност. 
При  остри болки: разтворете 10 таблетки от Шуслерови соли №7 в гореща вода и пийте на малки глътки . Но запомнете, че никога не трябва да разбърквате с метален прибор.

Няма коментари:

Публикуване на коментар