Translate

понеделник, 19 март 2012 г.

Посланици и известни български майки помагат на деца в домове


Стартира национална благотворителна кампания „Пролетна промяна за дома” за подпомагане на деца в неравностойно положение, в която се включиха известни майки, посланици. Целта на кампанията е да насърчи хората да дарят дрехи,  които да обновят за пролетта гардероба на децата от домове за деца, лишени от родителска грижа.
В инициативата се включиха  Негово Превъзходителство Коре Ерхард Янсон, Посланик на Кралство Дания в България,  Светлин Николчев, собственик на Ролпласт ЕООД. Актрисата и певица Миленита и тв-водещата Нели Атанасова, и двете майки на по две деца специално дойдоха да подарят дрехи и играчки за децата в нужда. 
Кампанията „Пролетна промяна за дома” стартира на 15 март и ще продължи до 30 април. Приемателни пунктове са магазините на Ролпласт в София. Събраните дрехи ще бъдат дарени на четиринадесет Дома за деца лишени от родителска грижа на възраст от 3 до 7 години. Това са домовете в Страхилово, Лесичево, Зелениково, Гурково, Стара Загора, София, Средец, Кюстендил, Плевен, Варна и  Русе.
Децата от Домовете са като от приказката „Грозното патенце” на датския писател Ханс Андерсен – онеправдани и с труден старт в живота, разказа Н.Пр. Коре Ерхард Янсон Посланик на Кралство Дания в България. „Количката, която синът ви вече не забелязва, куклата, с която дъщеря ви не си играе могат да зарадват друго дете, което ще ги оцени и ще си играе още дълги години. Даренията ще направят домовете по-уютни, по-весели, пълни с повече топлина, затова инициативата трябва да бъде подкрепена” призова Посланика на Дания.
Благотворителната кампания „Пролетна промяна за дома” се инициира от Ролпласт АД като част от корпоративната социална отговорност. Ролпласт ЕООД е създадена през 2000 г. като фирма с основен предмет на дейност производство и продажба на външни и вътрешни щори. Благодарение на динамичния пазар през 2002 г. са закупени първите машини за производство на PVC и AL прозорци и врати. За 12 години Ролпласт успя да се превърне в най-големия производител на врати, прозорци, щори и фасади не само в България, но и в цяла Югоизточна Европа.


Няма коментари:

Публикуване на коментар