Translate

сряда, 28 март 2012 г.

Светлана Шаренкова: Бойко Борисов е комуникативен и харизматичен политик


Бойко Борисов е комуникативен и рефлекторен политик. Самият факт, че той е готов да се обади в една медия и да води спор, да отстоява позицията си, показва, че той следи внимателно работата на медиите. Тази теза разви заместник-председателят на Българския медиен съюз и издател на в. „Земя" Светлана Шаренкова в предаването „Насреща с Люба Кулезич" по ТВ 7. Тя допълни, че Бойко Борисов не е авторитарен политик, а това се вижда, доколкото премиерът може да промени свои решения и даже закони, защото млади хора са протестирали срещу тях. Според Светлана Шаренкова Бойко Борисов е заложник на проблемите на прехода и не носи вина за много от тях. Като пример тя даде недоброто функциониране на демокрацията и пазарната икономика, които се градят вече 23 години. 
Важен фактор за управлението на Борисов е, че той ръководи изпълнителната власт в условията на монополи като тези за лекарствата, които са си позволили да вдигнат цените на животоспасяващи медикаменти за онкозаболявания с цели 100 процента. В Мадан премиерът е доказал, че иска да помогне на хората, но според Шаренкова е важно не просто да се помага като при пожар, а да се извършват нужните реформи в държавата.
На позицията, че Борисов е харизматичен и неавторитарен политик, опонира социологът Таня Буруджиева, която подчерта, че Борисов налага полицейщина и натиск срещу опозицията. Според пиар експерта Диана Дамянова човекът на най-ръководния пост в държавата не бива да взима решенията си под натиска на улицата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар