Translate

събота, 31 март 2012 г.

Мъжете предпочитат ястията на мама, баба или леля


Според данните от британско изследване болшинството от младите мъже трудно се решават на стъпката брак. Причината е, че не харесват полуфабрикатната,
приготвена набързо храна от техните любими. Дори и женени те често мърморят, че това не е така вкусно, както го готви най-вече мама, баба или леля.
Проучването направено от телевизия Food Network UK, установило, че една четвърт от мъжете често се измъкват в дома на майките си за вечеря, без съпругата или приятелката им да знае къде ходят. Проучването установило още, че майките винаги готвят топла храна и обикновено това, което е любимо на синовете и изключително рядко сервират готови ястия или приготвени набързо в микровълновата печка.
47% от изследваните 2000 мъже директно изявявали недоволство пред половинките си, че сготвената от тях храна не е вкусна и е различна от тази, която им е приготвяна у дома, а 20% го правели шеговито, за да не наранят чувствата им. 10% от британците пък отказвали ястията, приготвени от съпругата или приятелката им. А 13% откровено ги съветвали да минат курс по готварство при техните майки, в чиито съвети да се вслушват, за да подобрят уменията си. Естествено това била и основната причина връзката при 2/3 от тях да се влоши силно и дори да прекъсне, тъй като жените живеели под непрекъснат стрес и напрежение заради кулинарните умения на свекърва си.
По думите на говорителят на телевизията Ник Торогуд възрастните мъже продължават да търсят комфорта и традицията в готвенето, с което са израснали, поради което се обръщат към майките си, за да им сготвят подходящата за тях храна. Много е мило, че те предпочитат готвенето на майките си, защото много от най-добрите рецепти, които британците имат, са им били предадени именно от тях и деня на майката е идеалното време за хората да приложат тези рецепти и да изненадат майките си с домашно приготвена храна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар