Translate

четвъртък, 15 март 2012 г.

Карането на велосипед топи килограми и удължава живота


С помощта на колелото лесно се свалят излишните килограми, тъй като час каране е просто минус 1000 калории. Освен това се задействат на първо място дългите мускули на краката и таза, а едновременно се стяга коремът и се свиват прасците и фигурата се източва.
Данните от проучване, проведено от специалисти от университетската болница в Копенхаген, показват, че карането на колело може да увеличи живота с над 5 години.
В изследването продължило 20 години са взели участие 5000 души в добро здравословно състояние, които карат велосипед всеки ден, от двата пола на възраст между 21 и 90 години. Резултатите показват, че хората, които редовното карат колело с бързи темпове живеят с 5,3 години повече, а  тези, които карат по-бавно – със средно натоварване удължават живота си с 2,9 години. При дамите резултатите са за 3,9 години допълнителен живот при интензивно въртене на педалите и 2,2 години при средни скорости. Колкото по-интензивно е натоварването, толкова по-дълго ще живеете е извода на датските учени.

Няма коментари:

Публикуване на коментар