Translate

понеделник, 9 април 2012 г.

19 двойки сбъднаха мечтата си да имат рожба


Благодарение на кампанията на радио „Витоша“ и сутрешния блок Тройка на разсъмване“ 17 жени и 11 мъже станаха донори на генетичен материал

Щастливците бяха изтеглени днес в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе"- дългогодишен партньор в инициативата и на седемте клиники, които тази година се включиха в кампанията „Повече българчета за България“, поемайки изцяло пациентите,
включително разходите по лекарствата.
Клиника „Надежда” (София) дари четири ин витро процедури с донорски яйцеклетки, клиника „Селена” (Пловдив) - две ин витро процедури с донорски яйцеклетки до бременност, клиника „Репробиомед” (София) - две ин витро процедури с донорски яйцеклетки, клиниките „Св. Иван Рилски” (Тутракан) и медицински център Репромед” (Плевен) – по една ин витро процедура, клиника „София 2000 ЕООД” - четири инсеминации за една двойка, и МЦ „Св. Иван Рилски” (Шумен) дарява 5 инсеминации, две от които с донорски материал.
От април миналата година досега  кампанията има 61 донори жени и 18 мъже, като само от началото на кампанията тази година са се включили 17 жени и 11 мъже. Всички донори са анонимни и безвъзмездни.
Сред жените има финансови консултанти, собственици на фирми, адвокати, съдия, брокери на недвижими имоти, архитекти и инженери. Журналисти, търговци, собственици на аптеки, собственици на заведения и танцьори са представителите на силния пол.
Любопитното е, че повече от жените стават донори за втори път, като се включват и по втората кауза тази година – за изграждането на първия в България диагностичен кабинет за откриване и диагностициране на нефрологични заболявания и своевременното им лекуване.
Апаратурата е на стойност около 70 000, като по-голяма част от средствата са събрани.
Един от дарителите ще обзаведе кабинета по израелски модел, който е най-добрият в света. Средства все още се набират в Сибанк, BIC: BUIBBGSF, IBAN: BG12BUIB98881099163201, Основание за плащане: Повече българчета за България.


Няма коментари:

Публикуване на коментар