Translate

вторник, 17 април 2012 г.

Най-добрите лекари в София са 298 от 38 специалности

Това показа проучването проведено по инициатива на „Дарик" радио. Методиката на допитването е одобрена и одитирана от „Галъп интернешънъл”, а въпросът, на който лекарите отговаряха беше към кого биха насочили за диагностика или лечение в тяхната специалност своите най-близки хора, ако в момента нямат възможност сами да ги прегледат и лекуват.
Лекарите от 24 големи столични болници, въз основа на 1370 анкетни карти, посочиха имената на най-добрите 1339 лекари в столицата.Четирима от тях обаче събраха най-много гласове от своите колеги.Това са: доц. Нина Гочева, кардиолог от Националната кардиологична болница, доц. Иво Петров, кардиолог от МБАЛ „Токуда Болница София", доц. Никола Владов, коремен хирург от Военномедицинска академия и д-р Божидар Славчев, гинеколог от„Медицински център д-р Божидар Славчев".
Те са и първите, които стават част от „Лекарската лига - София", която „Дарик" радио учреди. В нея влизат също така и останалите 294-ма лекари, посочени от колегите си като най-добрите в София.
Проф. Драган Бобев е единственият, посочен като най-добър в специалността "Детска хематология и онкология", което го прави абсолютен фаворит в нея.
12 са младите лекари, получили най-много оценки „най-добри”, които колегите им са посочили и"Дарик" радио ще представи в отделна листа.
На официалното представяне на пилотното издание на анкетното проучване присъстваше здравният министър Десислава Атанасова, американският посланик Джеймс Уорлик, депутати, лекари.
Изпълнителният директор на Дарик радио Радосвет Радев каза, че проучването е реабилитация на лекарското съсловие и амбицията им е това да отразява еволюцията на професионализма сред лекарите. По думите му с това той изпълнява своят синовен дълг и ако баща му - Крум Радев, го гледа от небето е най-щастливият човек, защото знае, че сина му е направил нещо за българските лекари и определи класираните лекари като „българският здравен елит”.
„Хората до мен са хората, получи като абсолютна стойност най-много от гласовете, над минимума, които ги квалифицира. Това са само половината от количеството български лекари, които всяка година напускат България. Уважението ми е заради това, че те са намерили причина да останат в България, причина да станат такива специалисти в България. Това са хора, които ще работят за българите”, каза ощеРадев.
Предстои до края на годината подобно проучване да бъде направено в Пловдив и във Варна от екип на радиото.
Имената на лекарите и болниците, в които практикуват, може да видите на специализирания уебсайт www.bestdoctors.bg 

Няма коментари:

Публикуване на коментар