Translate

петък, 20 април 2012 г.

Опит за подобряване на миналогодишния световен рекорд за най-голямото масово едновременно сменяне на многократни пелени


През 2011г. в инициативата се включиха 5 026 еко настроени родители от 127 града в общо 5 страни по света.
Тази година инициативата ще се проведе отново на 21.04.т. г. За пръв път България ще се включи в  нея.
Организатор за страната ни е ценъра „Естествени идеи”, начело на който стои първата сертифицирана дула в България – Олга Дукат. В смяната на текстилни пелени ще се включат и различни фирми вносители и производители на многократни пелени, които ще осигурят много подаръци за всички ентусиасти.
Родителите, желаещи да вземат участие , ще се съберат в 19:00 часа в център „Естествени идеи” на ул. „Московска” 27Б.
Тези от тях, които разполагат с многократни бебешки пелени, и искат да ги подарят или разменят за други, ще получат възможността да го направят след като приключи едновременното сменяне на пелени.
--------
Историята на инициативата започва през 2011 година, когато Джуди Аагард, една от собствениците на Tiny Tots (калифорнийска семейна компания, посветена на природосъобразното родителство) проявява желание да отбележи Деня на Земята, организирайки фирмено-семейно парти.
Много бързо това желание прераства в мечта да се постави световен рекорд за масово едновременно сменяне на текстилни пелени. Идеята е реализирана през 2011 от малка група ентусиасти, които имат желанието да покажат, че многократните пелени са една съвсем реална алтернатива за днешните семейства. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар