Translate

понеделник, 23 април 2012 г.

Български майки се включиха в подобряване на рекорд на Гинес

35 майки с екосъзнание се включат в светoвната инициатива „The Great Cloth Diaper Change” и да помогнат за подобряването на световния рекорд за масова едновременна смяна на многократни пелени.
Най-важното и основно изискване, за да бъде признато българското участие в опита за подобряването на световния рекорд, е да има не по-малко от 25 родители, всеки от тях сменящ пелена на едно дете не по-високо от 99 см., което и бе спазено.
След произведения със свирка сигнал точно в 19:30 местно време, всяка от майките трябваше да вдигне ръката си, показвайки многократната пелена, която предстои да обуе на детето си. Точно в този момент започна Смяната.
От участничките не се изисква бързина. Важно е единствено всяко от бебетата да бъде преобуто в текстилна пелена, а не в еднократна. Това е едно от другите основни изисквания, за да бъде зачетено участието на всеки един в опита за подобряването на рекорда на Гинес.
Когато всички майки бяха готови със смяната на пелените, беше даден повторно сигнал, след който всяка от тях трябваше да вдигне детето си, вече преобуто в многократната пелена.(
В края на инициативата в център „Естествени идеи”, беше разиграна томбола, наградите за която – осигурени от различни фирми производители и вносители на многократни пелени в България.
След като българското участие в опита за подобряване на Световния рекорд за най-голямата масова едновременна смяна на пелени бъде официално призната, всяка от българските участничкит ще получи сертификат от Гинес.
Организаторите и всички участници споделят една надежда – общият брой на взелите участие във Великата смяна на многократни пелени през 2012 година от цял свят да е надминал броя на участниците в миналогодишната инициатива.


Няма коментари:

Публикуване на коментар