Translate

понеделник, 23 април 2012 г.

Проектът „Шарена приказка“ гостува в СБАЛ по детски болести София


Още една клиника грейна изрисувана с красиви стени

Пъстри рисунки, изпълнени с много настроение, вече посрещат  малките пациенти на Клиниката по пулмология на Специализираната болница за активно лечение на детски болести-София .
Художничката Станка Желева , екип на „Списание 8“ и „Фолксваген-„Леки автомобили“ заедно с деца от болницата, лекари и медицински сестри изрисуваха детското отделение, което е основно ремонтирано и поема най-тежките случаи в страната.
В празника се включи и изпълнителният директор д-р Мария Екимова и зам. директорът по лечебната дейност д-р Наталия Минчева.
Инициативата“Шарена приказка, светът е в движение“ стартира през 2009 година като целта е да подобри атмосферата в детските отделения на болниците в страната, както и в домове за деца в неравностойно положение.
Вече са изрисувани стотици стени в столицата, Варна, Пловдив, Стара Загора, Созопол, Широка лъка и др.
През последните три години художничката Станка Желева за трети път гостува в столичната Педиатрия, където от стените на Клиниката по диабет и Отделението по неврология и ревматогия гледат любими герои от детските приказки, с които са израснали поколения малчугани.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар