Translate

сряда, 25 април 2012 г.

Старт на IV-те Национални игри за трансплантирани и диализирани

Събитието ще стартира на 26 април 2012 г. в 13:00 часа пред Националния дворец на културата, където ще се съберат участниците в игрите. Всички желаещи да демонстрират подкрепата си към идеята за донорството могат да се включат в Парад на донорството.
Под звуците на духов оркестър, съпроводени от мажоретен състав, те ще изминат разстоянието от НДК до градинката на Народния театър „Иван Вазов”, където ще се състои официалното откриване на Игрите, организирани от Български съюз на трансплантираните и Фондация на пациентите с хронична бъбречна недостатъчност и хемодиализираните в България, които ще продължат до 29 април.
За патрон на IV-те Национални игри за трансплантирани и диализирани е поканен премиерът на Р.България г-н Бойко Борисов. Поканени са и представители на Министерство на здравеопазването, Министерство на младежта и спорта, Столична Община, както и гости от Германия, Република Хърватска и Словения.
По време на парада, на минувачите ще бъдат раздавани информационни книжки в подкрепа на донорството, като за пръв път в България ще се раздават и Донорски карти, чрез попълването на които всеки човек заявява съгласието си да бъде донор (картите нямат юридическа стойност, но биха могли да улеснят близките при необходимост от вземане на такова решение).А по време на Националите игри ще бъде селектиран отборът, който ще представи България на 7-те Европейски игри за трансплантирани и диализирани, които ще се проведат от 19 до 26 август 2012 г., в Загреб, Република Хърватска

Няма коментари:

Публикуване на коментар