Translate

понеделник, 28 май 2012 г.

Това лято Созопол ще бъде домакин на Форума на изкуствата - МОНТФИЗ Арт Фест 2012

Той се провежда за трета поредна година. 
 Месец преди „Аполония”, от 21 до 29 юли, в морския град ще се срещнат изявени творци в сферата на театралното, танцовото, вокалното и приложното изкуство. Във Фестивала могат да се включат всички, които искат да се забавляват на морето и същевременно да се учат от едни от най-изявените професионалисти в България. 
В продължение на повече от седмица участниците ще избират и посещават неограничено уъркшопи по актьорско майсторство, сценична реч и движение, поп и рок, фолклорно и ансамблово пеене, танци в различни стилове, творческо писане, рисуване, фотография. Обученията, по време на форума, ще се водят от над 30 авторитетни преподаватели.
Уъркшопите ще започват от 9:00 сутринта и ще продължават до 19:00 часа вечерта и ще бъдат с участието на Деян Донков, Мария Сапунджиева, Иван Бърнев, Етиен Леви, Капка Кумар, Виктория Михова – Goldy, Костадин Костадинов – Коста, Георги Георгиев, Лили Джагарова и много други..Огромен се очаква да е интересът към уъркшопите по пеене и по-специално тези на Етиен Леви по поп и рок пеене. 
Традиционно МОНТФИЗ Арт Фест 2012 ще насърчи тези, които искат да станат професионални актьори. В рамките на 7 дни ще има кандидатстудентски консултации по актьорско майсторство. Те ще се провеждат от преподавателските екипи, които ще вземат класове в НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов” през учебната 2012/2013 г., в специалността „Актьорство за драматичен театър”. МОНТФИЗ Арт Фест 2012 е специален, защото за първи път се присъединяват и танцовите школи на организацията. Участниците и гостите на Фестивала ще имат възможност за 9 дни да се включат в разнообразието от спортни и танцови уъркшопи: хип-хоп, салса, кизомба, народни танци, зумба, степ аеробика, йога и др., които ще вървят успоредно в две локации. За целта са осигурени открити терени и две зали, едната от които е с площ от 500 кв.м. 
Освен за забавление и разтоварване уъркшопите имат за цел да завършат и с продукция на участниците във финалната вечер на Фестивала.


-----
"Уъркшоп" представлява кратко професионално обучение за добиването на квалификация в дадена специалност, в края на което се полага изпит, удостоверен със Сертификат-Удостоверение.

Няма коментари:

Публикуване на коментар