Translate

вторник, 22 май 2012 г.

Управителят на НЗОК представи някои от новите ръководители на отдели в здравната каса


Управителят на НЗОК д-р Пламен Цеков съобщи на пресконференция, че около 10 човека са новите ръководители на различните отдели в здравната каса. Той представи и трима от тях, а именно директора на "Лекарствена политика" маг. фарм. Николина Първанова, директора на финансовия контрол Аксиния Атанасова и директора на "Контрол на болничната помощ" д -р Светлана Райчева.
Нови хора ще има и в отделите "Инвестиционна политика", "Информационни технологии", "Счетоводство" и "Финанси". 
Д-р Цеков  съобщи още, че е освободил само четирима души от старото ръководство на НЗОК, а един човек от екипа на управителя е напуснал сам по свое желание като поясни, че много от местата, на които е назначил хора са били вакантни и техните досегашни ръководители са изпълнявали временно заеманите длъжности.
Сред структурните промени в здравната каса е  и създаването на дирекция за финансов контрол на болничната, извънболничната помощ и аптеките.
„Смятам да й възложа и малко по-различни задачи от тези, които е изпълнявал контролът до момента. Искаме да се опитаме да влезем в болниците и да проследим разходването на средствата в тях. Не само дали те са достигнали до пациента, но да видим какво се случва с парите по доставчици. Колко се харчат за вода, за храна, за ток, за да знаем дали касата плаща достатъчно. В същото време "Медицински дейности" заедно с "Финансов контрол" трябва да изработят относителни тегла за разходите по тези пера”, поясни той.

Няма коментари:

Публикуване на коментар