Translate

понеделник, 28 май 2012 г.

Шепа бадеми предпазва от рак и сваля килца


Според проф. Ричард Матис от университета "Пардю" в Индиана, САЩ, автор на изследването, при хората, които консумирали закуска с цели бадеми чувството на ситост било за по-дълъг период от време и те регистрирали по-ниска концентрация на глюкоза в кръвта от тези, които не приемали закуска с ниско съдържание на гликемичен индекс. Бадемите освен, че предпазват от преяждане спомагат да се поддържа и здравословно тегло, тъй като намаляват вредния холестерол в организма, съдържат голямо количество антиоксиданти и благоприятстват храносмилането, заради високото си съдържание на фибри. Те са богати също така на алфа-линоленова киселина, която ускорява разграждането на мазнините. Шепа бадеми ежедневно намалява с 18% индексът на телесни мазнини, сочи изследването.
Бадемите съдържат витамините А, В1, В2, В6, В7 и В9 (фолиева киселина), а също така и витамин В3-ниацин, изключително важен за кожата, за кръвното налягане и др., както и витамините Н, К и Е. Последният намалява рискът от различни форми на рак.
Те съдържат още калций, мед, желязо, селен, цинк и др. Сред здравословните ползи от консумацията им е не на последно място по важност е и намаляването на риска от диабет и от сърдечносъдови заболявания.

Няма коментари:

Публикуване на коментар