Translate

понеделник, 21 май 2012 г.

Склеротерапиятa под ултразвуков контрол засега е единственият безкръвен метод за лечение на разширени вени

Според д-р Галили новаторският метод за лечение на разширени вени на крака позволява лесно и ефикасно лечение, водещо до отлична алтернатива на оперативното лечение. Делът на успешните случаи по този метод е над 98%
.
Новост в медицината може да доведе до окончателно изцеление на едно от най-разпространените страдания в съвремието ни – разширените вени. Само с една инжекция, без болка и без упойка, проблемът отшумява и плъзналата по тялото паяжина от сини вени изчезва за винаги. 
Революционният метод на съдовия хирург Яир Галили от Тел Авив  вече от няколко години се прилага и у нас в клиника ВИА Медика- София.
Разширените вени са сериозно заболяване, което може да доведе дори до инвалидизация. По света между 30% и 50% от жените и 20% от мъжете страдат от варикозна болест. Общоприето до сега единственото възможно лечение е оперативното.
Революционният метод на д-р Янг Галили обаче дава възможност скалпела да се избегне. 
Прилага се чрез инжектиране на разпенено вещество в първата 1/3 на болната вена, което се разпространява в двете посоки и я изпълва. Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото склерозира вената -  предизвиква мигновена реакция на стесняване и стените й прилепват.
Интервенцията се осъществява под лекарско наблюдение. Точното място на болната, невидима с просто око вена, се определя с ултразвуков апарат от най-ново поколение. По време на цялата манипулация други кръвоносни съдове или съседни тъкани не се засягат. В  следствие на интервенцията кръвотока от нефункциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите. След извършване на процедурата рецидиви няма, а ефектът е мигновен.
В медицинския институт „Машон МОР” в Тел Авив, чийто ръководител е д- р Яир Галили, инжекционният метод за лечение на разширени вени се прилага повече от 8 години, направени са над 25 000 процедури. Методът има огромна успеваемост – 95%, за разлика от операциите, при които успешните са не повече от 60-75% и често има рецидиви, твърди израелският хирург. Предимство е и това, че този метод  може да се прилага дори в напреднал стадий на заболяването, но д-р Галили не съветва лечението да се отлага.  
Д-р Галили ще посети България за пореден път и ще приема пациенти във ВИА Медика между 7 и 10 юли 2012 г.

Няма коментари:

Публикуване на коментар