Translate

събота, 5 май 2012 г.

ESET Mobile Security за Android вече е достъпна в Google Play


Софтуерът за защита на смартфони и таблети с операционната система Android на лидера в проактивната информационна сигурност ESET вече е достъпен в Google Play. Приложението ESET Mobile Security за Android може да бъде свалено от всички желаещи потребители, които използват мобилни устройства с операционната система на Google. Последната версия на ESET Mobile Security за Android е съвместима и с таблети, а за удобство на потребителите са предвидени версии на 25 езика, сред които все още няма български. Той обаче ще е достъпен при следващия ъпдейт на приложението. Освен стандартна защита от вируси, ESET Mobile Security за Android идва и с допълнителни функции като антиспам система за SMS и MMS, система за защита от кражби с GPS локализация, защита от използване на телефона с чужда SIM карта и дистанционно заключване на мобилното устройство и изтриване на наличната на него информация. А това е само началото.
По данни на проучване на независимите анализатори от InSites Consulting, проведено през октомври и ноември 2011 г., около 36% от интернет потребителите в света използват услугата през смартфони, а още 19% залагат на обикновени мобилни телефони за достъп до мрежата. Още 10% залагат на таблети. Според друга анализаторска компания - Gartner - мобилната операционна система Android е използвана в 50.9% от продадените през четвъртото тримесечие на 2011 г. смартфони. А тези мобилни устройства са важни не само защото на тях е целият личен живот на потребителите - смартфоните и таблетите съхраняват важна корпоративна информация, подобно на лаптопи и десктоп компютри А по данни на InSites Consulting 16% от участниците в проучването на компанията твърдят, че са ставали жертва на кражба на лични данни след проблеми с информационната си сигурност.
"Смело можем да заявим, че Android заплахите се увеличават непрекъснато, поне това показват данните от изследователските лаборатории на ESET по света", казва лидерът на изследователския екип на ESET Роберт Липовски. "Новият продукт на ESET не само защитава от зловредни кодове с уникалната по рода си технология за засичане на заплахи на база поведението на всеки файл, но и защитава устройството ви и информацията на него от загуба или кражба", добавя той.
--------

ESET Mobile Security за Android следи поведението на инсталираните на телефона файлове и предупреждава за подозрителна активност от тяхна страна.
Защита от кражба  ̶  няколко нива на сигурност позволяват пълния контрол върху информацията, съхранявана на телефона в случай на загуба на устройството. Или кражбата му. В тази ситуация ESET Mobile Security за Android предоставя възможност за локализация на телефона посредством GPS. Предвидено е заключване на наличните на смартфона или таблета данни чрез Remote Lock, който блокира устройството. А с Remote Wipe цялата информация на устройството може да бъде изтрита буквално с една команда. От друга страна, функцията SIM Matching позволява създаването на списък с "доверени" SIM карти, с които може да се използва телефонът или таблетът. В случай, че бъде използвана различна от тях SIM карта, собственикът на устройството получава SMS за пробива на предварително зададен от него номер.
SMS/MMS Antispam-край на нежеланите съобщения. Позволява на потребителя да определи кои са проверените му контакти, както и нежеланите такива. И съответно да спира или пропуска съобщения от тях. Предвидена е и опцията за блокиране на съобщения от непознати номера.
Блокиране на обаждания-спира обажданията и двете посоки - изходящи и входящи. Полезен инструмент, особено за родителите, които искат да държат сметките за мобилен телефон на децата си под контрол.
Доверен приятел - контакт или просто телефонен номер, който получава предупредителен SMS в случай на използване на неоторизирана SIM карта в защитения телефон. Той има опцията и да промени паролата на софтуера за защита в случай на нужда.
Одит и управление на задачите- дава информация за всички критични за телефона функции като заряд на батерията, свободно пространство на телефона, работещи приложения и процеси, Bluetooth и откриваемост на устройството.
Защита от деинсталиране-ESET Mobile Security е лесна за инсталация и невъзможна за неоторизирана деинсталация. Така защитата на устройствата е гарантирана.
ESET Mobile Security за Android може да бъде намерена в Google Play.
Повече за приложението може да научите тук.



Няма коментари:

Публикуване на коментар