Translate

сряда, 9 май 2012 г.

Над 9,5 млн. лв. от бюджета на здравната каса са предвидени за частната болница „Софиямед"

МБАЛ “Софиямед” е на изключително удобно място - бул.” Г. М. Димитров” 16 в столицата.Тя разполага със собствен паркинг, безплатен за началото на престоя на всички пациенти. Работи и по договор с НЗОК. В нея има бърза помощ и неотложна помощ с 4-ри линейки.Общата инвестиция в изграждането на болницата е 350 млн. лв..Тя има трето ниво на компетентност от МЗ и се състои от следните функционално обособени структурни блокове: консултативно-диагностичен с консултативни кабинети по кардиология с инвазивна кардиология, ревматология, педиатрия, аушерство и гинекология, а също така неврология и неврохирургия, ортопедия и травматология, урология, гастроентерология, хирургия, анестезиология и интензивно лечение, спешно отделение, нефрология и хемодиализа. Другият структурен блок е с лаборатории по микробиология, образна диагностика и клинична лаборатория, хемодиализа с 13 диализни поста, обща и клинична патология. 
Диагностично-консултативният център включва общо 80 кабинета за лични лекари и специалисти от доболничната помощ, като до момента са сключени договори с 8 ОПЛ. Очакванията са броят на общопрактикуващите лекари да достигне 30. 
Лечебното заведение е с 450 легла , разпределени в 12 отделения, като стаите са с 1, 2 и 3 легла. Всяка от тях разполага със собствен санитарен възел, безплатен интернет и телевизия.
Болницата разполага с операционен блок със седем основни операционни зали. В това число не влиза отделението по акушерство и гинекология, които имат собствена зала, две в отделението по травматология и една в урологичното. Отделението по гастроентерология също разполага със собствена зала.
“Софиямед”  разполага с ангиограф с най-ниски дози на облъчване, ултразвуков ехокардиографски апарат от висок клас и С-рамо за ортопедия и с последно поколение ядрено-магнитен резонанс, компютърно-акселерен томограф, 12 ехографа и модерен рентген. Ехографите са със специфично оборудване в зависимост от това от кои лекари специалисти ще се ползват – гастроентеролози, онколози, уролози, гинеколози или хирурзи.

Медицинската помощ и лечението на пациенти се осъществяват по следните специалности - гастроентерология, педиатрия, кардиология, неврология, ревматология, анестезиология и интензивно лечение, спешна медицина, акушерство и гинекология, урология, хирургия, неврохирургия, ортопедия и травматология, обща и клинична патология и нефрология.
По-голяма част от лекарите в болницата са специализирали в чужбина, благодарение на което при по-особени патологии и клинични случаи ще се осъществяват консултации и телеконференции със специалисти от клиники Канада, Швейцария, Франция, Германия и др.
Лентата на новото частно болнично заведение, част от здравна верига и петата вече функционираща болница на територията на България, прерязаха собственикът д-р Михаил Тиков и здравният министър Десислава Атанасова. Управител на лечебното заведение е бившият зам. министър на здравеопазването д-р Михаил Зортев .

Няма коментари:

Публикуване на коментар