Translate

вторник, 12 юни 2012 г.

Безплатни консултации със специалисти от 15 инвитро клиники в страната в Хасково на 16 юни 2012 г.

В навечерието на деня на репродуктивното здраве, на 15 юни 2012 г от 14:00 ч в конферентната зала 4 етаж, Дом на техниката, Хасково, сдружение  "Зачатие" съвместно с Община Хасково, организира кръгла маса на тема "Стерилитетът - поглед от всички страни". На срещата ще бъдат обсъдени проблемите на семействата с репродуктивни проблеми, които живеят на територията на община Хасково и възможностите за тяхното подпомагане. Сдружение „Зачатие” ще представи кампанията си ориентирана към тинейджърите за профилактика на репродуктивните заболявания „Бъди в час по репродуктивно здраве”. 
На 16 юни 2012 г. от 10:30 ч. в Дома на Техниката, град Хасково ще се проведе седмото поредно издание на Деня на репродуктивното здраве, организиран от сдружение "Зачатие". Срещата ще предостави възможност стотици двойки с репродуктивни проблеми да получат безплатни индивидуални консултации със специалисти от 15 инвитро клиники в страната - ембриолози, акушер-гинеколози, ендокринолози, андролози и психолози.
Три тематични беседи по проблемите на стерилитета ще бъдат изнесени от водещите специалисти в страната като основната тема на събитието- "Обществото и репродуктивните проблеми"  ще засегне въпроси, свързани с негативните обществени нагласи по отношение на безплодието за част от населението и все още ниската обществена информираност по темата. Ще се потърси и мястото на пациентските организации и медиите като фактор във формирането на адекватно обществено мнение. Посетителите на събитието ще могат да разгледат и една уникална фоторетроспекция от колажи със събитията, инициативите и историята на сдружение "Зачатие". Двойките ще имат и възможност да спечелят един от петте ваучера на стойност 500 лева, предоставени от Сдружение "Зачатие" за финансово подпомагане на диагностика и лечение на стерилитет.  Повече информация за деня на репродуктивното здраве и лекарите, които ще провеждат безплатни консултации можете да се намери на сайта на сдружение "Зачатие" - www.zachatie.org/drz2012.

Няма коментари:

Публикуване на коментар