Translate

понеделник, 11 юни 2012 г.

Втори Национален Конгрес на Националната пациентска организация

На 8 и 9 юни 2012 г. се състоя вторият Национален Конгрес на пациентските организации, членове на Националната пациентска организация (НПО).
Форумът бе организира от НПО и фокусира вниманието си върху 2 основни теми: профилактика на социално значими заболявания и фармакоикономика и оценка на здравните технологии.
Приветствени адреси бяха прочетени от името на г-жа Десислава Атанасова, министър на здравеопазването на Р. България, и д-р Даниела Дариткова, председател на Комисия по здравеопазването към НС.
Лични приветствия към присъстващите поднесоха д-р Надежда Тодоровска, зам.-генерален директор на Български червен кръст, г-н Мирослав Ненчев, председател на Български фармацевтичен съюз и г-жа Милка Василева, председател на Българска асоциация на професионалистите по здравни грижи.
В Конгреса взеха участие близо 100 представители на пациентски организации от страната,  лидери на пациентски организации и др. 
Участниците в Конгреса гласуваха Меморандум с препоръки на пациентите за профилактика на рака на шийката на матката и други онкологични заболявания  и втори Меморандум, в който отправиха препоръки и се обединиха около идеята за оптимизацията и ефективното изразходване на обществения ресурс, чрез разширяване и развитие на оценка на здравните технологии, които да са насочени не само към лекарствата, а и към останалите области на здравеопазването.
.

Няма коментари:

Публикуване на коментар