Translate

сряда, 20 юни 2012 г.

Българче- сред най-добрите математици на руско състезание


Най-добрият математик от шести клас, представил се на Петия математически фестивал „Золотое руно”, който се проведе от 4 до 12 юни в Абхазия е от Бургас. В продължилата шест дни надпревара Константин Гаров от бургаската природо-математическа гимназия „Акад. Никола Обрешков” шашна журито с отличните си познания по теория на числата, числови редици и комбинаторика и се завърна в родината с първото място в своята група.
Фестивалът „Золотое руно” се организира от Краснодарския център за работа с надарени ученици по математика „Бернули” и събира най-добрите математически школи в Русия.
Тази година над 90 изявени ученици мериха сили в изтощителното състезание. Освен абсолютният призьор Константин Гаров, славата на ПМГ „Акад. Никола Обрешков” като една от най-добрите школи по математика в Европа успяха да защитят още шестокласниците Кристина Зангова, Христо Добрев, Михаела Милушева, Радостин Петров, Адриана Кирилова и Сияна Жекова и Даниел Рохов от VII клас, които донесоха в Бургас грамоти за отличното си представяне.
Любопитен е фактът, че в тазгодишното издание на „Золотое руно” бургаският отбор бе единственият представител на България.

Няма коментари:

Публикуване на коментар