Translate

понеделник, 11 юни 2012 г.

Проф. Иван Черноземски със златен медал за цялостен принос в областта на онкологията



Специализираната болница за активно лечение по онкология отбеляза своята 62-ра годишнина от създаването си. На тържествена церемония в Централния военен клуб бе представено
специално юбилейно печатно издание „62 години Национална Онкологична Болница", включващо документи за историята на болницатакнига за историята на болницата от авторски колектив, под ръководството на проф.Иван Черноземски.
От  Специализираната болница за активно лечение по онкология е учредена и Награда за цялостен принос в областта на онкологията - медали със златно и сребърно покритие, които ще се връчват ежегодно като номинациите са по предложение нат представители на БЛС, Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи и от ръководителите на Научния комитет и Медицинския съвет на болницата.
С нея ще бъдат отличавани дългогодишни служители на лечебното заведение със значим принос в развитието на онкологичната помощ в страната. 
Министърът на здравеопазването Десислава Атанасова връчи на видния наш онколог проф. Иван Черноземски златен медал за цялостен принос в областта на онкологията.
Сребърни отличия получиха проф. д-р Злате Дудунков, проф. д-р Моис Меламед, д-р Елисавета Кръстева и медицинската сестра Бистра Павлова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар