Translate

четвъртък, 21 юни 2012 г.

Откриха най-полезното меню за поддържане на здравословен начин на живот


222 са полезните храни, които можем да консумираме, без да се притесняваме за здравето си. В тях се включват пълнозърнест хляб, пресни билки, зехтин, леща, орехи, ягодови или други плодови шейкове, които в някои случаи дори могат да заместят хранене, горещи какаови напитки, които съдържат мелатонин и спомагат за лесното заспиване.
Според специалистите най-полезното меню за поддържане на здравословен начин на живот включва сьомга, пилешко, кисело мляко и нишесте. За да стигнат до този извод те са изследвали повече от хиляда души и стотици продукти в супермаркетите.
Според британски учени от университета в Глазгоу, следили здравословното състояние на 6016 мъже, на възраст между 21 и 75 години, в продължение на 40 години, тези от тях, които пият по седем и повече чаши чай дневно, е с 50% по-вероятно да се разболеят от рак на простатата спрямо мъжете, които пият по три или по-малко чаши от ароматната напитка.
Учените установили, че голяма част от хората, които пиели най-много чай, били въздържатели и водели здравословен начин на живот. В резултат на това те са изложени на по-малка опасност от смърт по "конкурентни причини", заключават авторите на изследването, публикувано в сп. "Нутришън енд Кенсър". /
Тяхното изследване обаче противоречи на предишно проучване, според което чаят намалява опасността от рак, сърдечно заболяване, диабет и Паркинсон.

Няма коментари:

Публикуване на коментар