Translate

сряда, 25 юли 2012 г.

Господин Борисов ще остане в историята с дюнерите


Да, почитаеми, пищният карнавал на ежедневната управленска глупост и произнасянето на отчайващи безумия на висок глас в родината ни бяха сериозно смутени от произтеклите ужасяващи събития на бургаското летище. Малко след това обаче всичко продължи по обичайния начин. Наистина за пореден път имахме възможност да се възхитим как цялото правителство начело със закрилника на нацията любимия генерал-лейтенант премиера доктор Борисов наблюдават съвсем отблизо поредната национална трагедия. Друго е да си седнал на първия ред заедно с половината правителство, а съвсем друго да си подготвен да действаш в подобни ситуации. За тези неща, слава богу, че си има чужди специални служби като МОСАД и ЦРУ. В момента хората работят и доколкото усещаме, засега учтиво се опитват да се отърват от присъствието на нашите вътрешен министър и премиер, които изобразяват активност и компетентност. Важното е, че господин Цветанов демонстрира висок професионализъм и
върши задълженията си на пресаташе на разследващите брилянтно,а господин Борисов, предполагаме, също е заклеймил, както трябва (с вродения си драматичен талант) в телефонния разговор с Обама световния тероризъм.
С една дума, всичко е наред. Сигурни сме, че и нищо няма да попречи на Николай Младенов да направи още една среща тия дни на сирийската опозиция. Ние сме* световна сила. Както се вижда, без нашето активно участие няма да се получат нещата. С една дума, и този път държавата си беше на мястото и се справи с предизвикателствата. Само в рамките на няколко месеца имахме възможност да видим реакции при земетресение, при взривове на складове за боеприпаси и при гасене на горски пожар на Витоша, а сега и терористичен акт, където всевъзможни министри обикалят с отиграни предварително трагични физиономии, като далечни роднини на погребение, които цъкат с език. Даже и дръзновеният обединител на нацията господин Плевнелиев беше на мястото на атентата и оказа незаменимо съдействие - предполагаме като единствен, който знае английски и може да превежда, когато дойдат хората от чуждите служби, за да преведе какво ще наредят. Целият ни опит от подобни кризи показва, че нещата в родината ни продължават да се крепят само и единствено благодарение на малкото останали хора, които разбират от това, което работят - в този случай лекарите, които оказваха помощ на ранените и една пета от които според последно изследване смятат да емигрират.
Едно от най-абсурдните неща покрай атентата беше, че в мига, в който се разбра
за него, вероятно повечето ни сънародници веднага са се сетили за изказването на върховния управител на републиката за дюнерите на всеки ъгъл, които ни пазят от глобалния тероризъм. Това, уважаеми, какво трябва да ни говори? Че каквото и да се случи с нас, от тук нататък господин Борисов наистина е влязъл в историята. Вярно, хубаво би било като други народи да си спомняме и цитираме велики фрази, като тези на Чърчил, Кенеди, Рейгън, Вацлав Хавел, но да не прекаляваме с копнежите. В нашата история, явно,господин Борисов ще остане с дюнерите.
Колкото до въпросите можеше ли нашите
служби за сигурност да противодействат, както и най-различните обвинения към тях за бездействие, изобщо не сте прави. Специалните служби в България имат къде по-съществени приоритети, като това да подслушват журналисти и бизнесмени, да снабдяват с флашки някой и друг ембецилен предводител на произведен от тях политически субект и да съставят компромати за моментния политически противник. И въобще да се върти едър бизнес с пикантна информация, която да се търгува в подходящи моменти.
Какво друго да правят специалните ни служби? Не си мислете, че преди 1989 година са правили нещо друго, въпреки впечатлението, което се създава. И тогава са вършели същото с тази разлика, че са разхождали по слънчевите ни курорти братските представители на КГБ, а сега господин Борисов развежда по кръчмички директора на ЦРУ.
Също така не можем да разберем как ни се случи такъв терористичен акт, при положение че едва смогвахме да преброим експертите по антитероризъм и национална сигурност по медиите. Сигурно никъде другаде няма толкова специалисти по темата на глава от населението.
Накрая да не забравим да ви уведомим, почитаеми, че докато ние най-искрено се вълнуваме за националната сигурност, Корпоративна банка си купи и БТК, а идните седмици, живот и здраве, ще си купят и товарни превози. Какво още си имат, не ни се изброява, защото е изморително. Ето поне едни хора да има, които си вършат съвестно работата. Общо взето, се очертава ние, кротките обитатели на родината, скоро да им станем нещо като наематели, защото те си купиха държавата. Да не вземете да се тревожите сега, скъпи сънародници! Всичко е в реда на нещата. Най-хубавото тепърва ни предстои.

Божан ПЕТРОВ, от предаването на БНР реконструкция"

Няма коментари:

Публикуване на коментар