Translate

четвъртък, 5 юли 2012 г.

От Boehringer Ingelheim обявиха, че са обновили предписанието за употреба на Pradaxa

От Boehringer Ingelheim обявиха, че са обновили предписанието за употреба на Pradaxa (dabigatran etexilate) в САЩ в съответствие с Американската агенция за храните и лекарствата (FDA). Новото предписание потвърждава “превъзходството на терапията с Pradaxa® 150mg два пъти дневно за намаляване на случаите на исхемичнен и хеморагичен инсулт в сравнение с warfarin”.
“Исхемичните инсулти представляват до 92% от всички инсулти при пациенти с предсърдно мъждене. Тези инсулти често водят до  сериозна инвалидизация  и неблагоприятна прогноза,” каза Проф. Д-р Ханс-Кристоф Динер, Завеждащ на Отделението по неврология в университета "Дуисбург-Есен", Германия.
Pradaxa® 150mg, прилагана два пъти дневно, е единственият революционен перорален антикоагулант, показал в голямо клинично проучване статистически значимо намаление на случаите на исхемичен и хеморагичен инсулт при пациенти с неклапно предсърдно мъждене в сравнение с warfarin.
“Приветстваме тази актуализация в предписанието на Pradaxa® в САЩ, която ясно показва уникалната полза на тази иновативна терапия за пациенти и лекари в цял свят,” коментира Проф. Клаус Дуги - Старши вицепрезидент „Медицински дейности” на Boehringer Ingelheim.
 Представянето на Pradaxa® е най-успешното в историята на Boehringer Ingelheim и е сред най-важните подобни събития във фармацевтичната индустрия за последното десетилетие. За компанията продължават да бъдат най-важни ползата и безопасността на пациента. Boehringer Ingelheim допълнително изследва профила на Pradaxa® в клиничното проучване RELY-ABLE за дългосрочната безопасност на терапията. Резултатите от него ще бъдат представени по-късно тази година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар