Translate

четвъртък, 2 август 2012 г.

Министър-председателят Бойко Борисов награди медиците участвали в спасяването на пострадалите при атентата на летище "Сарафово" в Бургас на 18 юли

 Премиерът Борисов благодари на всички лекари, медицински сестри, санитари, доброволци, на лекарите от ВМА, които, по думите му, са успели за 30 минути да пристигнат на аерогарата и от там да отпътуват за Бургас, и на тези специалисти, които са били на почивка в това време, но са се включили веднага, след като са разбрали за ситуацията.
"Тези награди са признание от цялото общество, а ние сме оторизирани днес да бъдем посредник между тях и обществото и да ги наградим", коментира премиерът.
Наградата на министъра на здравеопазването, за особени заслуги-плакети, получиха д-р Асен Кърджиев от ЦСМП-Бургас, д-р Георги Матев, управител на многопрофилната болница в Бургас, и д-р Георги Паздеров, директор на РЗИ-Бургас.
След церемонията министър Десислава Атанасова отбеляза, че грамота са получили още 15 лекари от УМБАЛСМ "Пирогов" и ВМА. От военна болница това  са  полк. доц. д-р Евгени Белоконски - заместник-началник на ВМА по диагностично-лечебната дейност, полк. проф. д-р Николай Петров, полк. доц. д-р Деян Йорданов, полк. доц. д-р Венцислав Мутафчийски, подполк. доц. д-р Николай Младенов, кап. д-р Петя Ибришимова, д-р Стамен Чупетловски, д-р Кольо Спасов, д-р Божко Ангелов и мед. сестра Наталия Цекова, а от Пирогов са д-р Антони Филипов, началник на ІV-та хирургия,д-р Десислав Врачански  от ІV-та  хирургия, д-р Христо Юруков, неврохирург, д-р Лъчезар Захариев  от ІІ-ра травматология,д-р Александър Петров  също от ІІ-ра  травматология.
С грамота е отличен и народния представител Галина Милева - съдебен медик от Бургас, участвала при съдебно-медицинските експертизи.
Наградата е за всички екипи, които са се включили в действията по спасяването на пострадалите. Повече от 200 души са участвали в спасителните акции и в многопрофилната болница, и в центровете за спешна помощ, поясни Атанасова.


Няма коментари:

Публикуване на коментар