Translate

вторник, 25 септември 2012 г.

Модулно обучение по клинична хипноза - остават 4 дни до крайния срок за записване



Курсистите ще получат европейски сертификат за продължаващо медицинско обучение

В края на тази година в София стартира модулно обучение по клинична хипноза. То е организирано на принципа на практическия семинар. Предназначено е за лекари, зъболекари и психолози.
Обучението ще се води от д-р Румяна Пейновска - специалист с дългогодишен преподавателски и клиничен опит в сферата на клиничната хипноза.
Д-р Пейновска е съосновател на Британската асоциация за медицинска хипноза, основател и завеждащ на клиника по медицинска хипноза в онкологията в Charing Cross Hospital, Imperial College, University of London. Тя е главен редактор на научното списание European Journal of Clinical Hypnosis и наскоро бе избрана за председател на секцията по Психосоматична медицина и хипноза към Кралското общество по медицина.
Д-р Пейновска завършва МА-София и започва професионалния си път преди повече от 20 г. в Лондон, Великобритания, където работи и до момента. Първоначалните й интереси са в сферата на невронауките и психиатрията. По-късно се насочва към психотерапията и медицинската хипноза.
Голяма част от усилията й е насочена към интегриране на медицинската хипноза като нормална част от общоприетата медицинска и стоматологична практика, както и провеждането на научни изследвания, свързани с ефективността на хипнозата в клиничната практика.
Чрез обучението по хипнотерапия курсистите разбират какво е хипноза и как действа, получават знания и умения за безопасно клинично приложение на хипнозата, могат да я използват както за лични цели и преодоляване на лични проблеми, така и в ежедневната работа на клиницисти. Знанията и практическите умения лесно и бързо могат да се приложат при работа с пациенти, независимо от специалността, в която работи професионалистът. Дават се допълнителни терапевтични средства, които позволяват работа с пациенти, изпитващи по-силно изразено чувство на безпокойство или тревожност, имат остри или хронични болки, които са със страхове и фобии както към рутинни медицински интервенции, така и към различни житейски ситуации и мн. др.
Основното обучение по клинична хипноза обхваща три модула. Всеки модул се състои от два учебни дни. Преминаването на пълния курс на обучение (модули I, II и III) е необходимо условие за получаване на европейски сертификат за продължаващо медицинско обучение.
Крайният срок за записване е 28 септември.
Телефон за контакт: 02/988 07 73, 02/470 16 16, mobile 0887 566 912, д-р Венцислав Стоев,  e-mail: vestodent@gmail.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар