Translate

вторник, 4 септември 2012 г.

При терапията с Pradaxa е постигнат най-големия клиничен опит сред всички нови орални антикоагуланти


По време на годишния конгрес на Европейското дружество по кардиология (European Society of Cardiology) 25 – 29 август в Мюнхен, Германия Boehringer Ingelheim обявиха, че общият опит с терапията с Pradaxa (dabigatran etexilate) за профилактика на инсулт и системен емболизъм при пациенти, преживели операция, и пациенти с неклапно предсърдно мъждене (ПМ) вече надвишава един милион пациенто-години. Пациенто-годините е именно броят на пациентите, умножен по броя на годините лечение. Това означава, че терапията с Pradaxa е постигнала най-големия клиничен опит сред всички нови орални антикоагуланти.
Според проф. Ханс-Кристоф Динер, завеждащ отделение по неврология в университета "Дуисбург-Есен", Германия, превенцията на исхемични инсулти е от най-голямо клинично значение за медицинските специалисти, които лекуват пациенти с предсърдно мъждене. С дозата dabigatran 150mg два пъти дневно, лекарите имат на свое разположение едно лечение, което предотвратява повече исхемични инсулти от добре-контролиран warfarin и в същото време намалява риска от вътречерепни кръвоизливи.
Като се имат предвид общите данни от клиничното приложение на Pradaxa в „реална среда” по света от първото одобрение на терапията с това показание, може да се пресметне, че Pradaxa вероятно е предотвратила до 40 000 инсулта при пациенти с предсърдно мъждене (ПМ) в сравнение с липсата на лечение.
“Радваме се да видим, че това лечение се приема и прилага по целия свят, за да могат пациентите да бъдат успешно предпазвани от тромбоемболични инциденти”, коментира проф. Клаус Дуги, старши вицепрезидент „Медицински дейности” на Boehringer Ingelheim

Няма коментари:

Публикуване на коментар