Translate

сряда, 31 октомври 2012 г.

Д-р Евелин Благоев е новият изпълнителен директор на Изпълнителната агенция по лекарствата



Той заема мястото на Александър Янков, който преди няколко седмици подаде оставка. Д-р Благоев беше представен на пресконференция от здравния министър Десислава Атанасова, която се опита да обясни, че няма повод за притеснения от конфликт на интереси, защото "всеки заемащ такава длъжност подава декларация за конфликт на интереси и друга декларация пред Сметна палата".
Д-р Благоев е възпитаник на Медицинския университет във Варна. В началото на лекарската си практика работи в Здравния участък в общинската болница Балчик, по-късно е назначен като ординатор в Първа частна многопрофилна болница „Медикс” – Варна. Той има 16 години професионален стаж в немската фармацевтична компания "Бьорингер Ингелхайм". В компанията е започнал като фармацевтичен представител за регион Североизточна България, а от април 2006 г. е национален мениджър продажби.
Съпругата му Елена Благоева е собственик на дружество с еднолична отговорност от тази година. Била е административен директор на "Либра" АД в продължение на 5 години - от 1998 г. до 2003 г. впоследствие Благоева е работила за различни фармацевтични компании като административен директор на регион Варна - "Биомеда 2000", "Варнафарма холдинг" (в продължение на 5 години), и в "Белвекс" - една година.
"След като е била административен директор на "Либра", във всички останали фирми се е занимавала с козметични продукти", допълни здравният министърът.
Д-р Благоев обаче не пожела да отговори какво го е мотивирало да замени престижния пост в частната компания с не толкова привлекателно платената работа в държавната администрация.

Няма коментари:

Публикуване на коментар