Translate

петък, 30 ноември 2012 г.

МБАЛ „Токуда Болница София” отпразнува шестия си рожден ден



Над 1 милион и 115 хиляди пациенти са лекувани в японската болница от откриването й през 2006 до момента




Това показва статистиката на лечебното заведение, отчетена от изпълнителния директор д-р Явор Дренски. 
По време на тържествена церемония, във връзка 6-та годишнина от разкриването на болницата,  той съобщи, че в МБАЛ „Токуда Болница София” до момента са извършени над 850 000 прегледи, 68 800 операции, родени са 4600 деца и над 10 000 са преминалите медицински туристи и чужди граждани. През настоящата година болницата отчита и 15% ръст на броя на потърсилите медицинска помощ спрямо 2011 година.
Събитието бе уважено от ръководствата на БЛС, БАПЗГ, Столична регионална здравна инспекция, Българска асоциация за закрила на пациентите и директори на водещи лечебни заведения в страната.
От Българската асоциация за закрила на пациентите (БАЗП) връчиха награда, от независимо проведен одит през 2012 година, съгласно който болницата се нарежда на второ място, сред лечебните заведения на национално ниво, осигуряващи качество, безопасност и опазване на правата на пациентите.
„Независимо от тежките икономически условия в страната моделът на Токуда Болница е да разширява своята медицинска дейност в непокрити в България сегменти - Център за лечение на анорексия и булимия, Многопрофилен детски център, австрийския Виена Ин витро център, които бяха открити само в последните два месеца”, посочи директорът на лечебното заведение, който отчете като голям напредък за годината създаването на офис на БАЗП на територията на Токуда и стартирането на първата у нас процедура за международно сертифициране по водещия стандарт в света за акредитиране на болници - Joint Commission International.
„От началото на следващата година Токуда Болница започва да изпълнява своята стратегия 2015, спрямо която да бъде закупено най-модерно оборудване”, заяви д-р Дренски. Още в началото на 2013 две уникални за страната мишини на Дженеръл Електрик (GE) ще бъдат внедрени и монтирани непознатия до сега у нас 3 Тесла Ядрено-магнитен резонанс и нова ангиографска лаборатория.
Иновативният Дискавъри 750 със сила на полето 3 Tесла на GE, с какъвто до момента не разполага нито едно лечебно заведение у нас, ще позволява извършването на много широка гама от изследвания на цялото тяло с безкомпромисно качество на получените образи. Така само в Токуда ще има два паралелно работещи магнитно-резонансни апарата.
Японската болница ще бъде първата, в която магнитният резонанс няма да предизвиква познатото усещане за клаустрофобия, благодарение на създадения от GE ориентиран към пациента дизайн. Новият апарат е много по-комфортен и по-широк, дава възможност за заснемане на пациента в посока от краката към главата и има маса, интелигентна на допир, така че да се управлява само с едно докосване.
Следващата голяма стъпка в рамките на стратегия ще бъде въвеждането в експлоатация на нов ангиографски апарат на GE, чрез който още по-успешно да се извършват животоспасяващите интервенции при спешни сърдечни и съдови състояние като инфаркт, аневризми и малформации.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар