Translate

вторник, 6 ноември 2012 г.

Дариха децата на отец Иван с храни, празнична програма, дърва и въглища за зимата



Децата от приюта за бездомни на отец Иван в Нови хан посрещнаха с греещи усмивки лакомствата и музикалната програма, която им бе подарък през уикенда от ВИП Комюникейшън,  както и от  участниците в годишните награди за  иновативно луксозно строителство, архитектура и дизайн VIP PROPERTY AWARDS 2012. Благотворителното събитие бе осъществено с голямата подкрепа на  г-н Младелин Димитров и неговата фирма за увеселителни събития Парти Клуб.
Към инициативата пръв се присъедини г-н Антонио Йорданов, който се отзова на призивите на ПР-мениджърките Патриция Кирилова и Нина Никол във фейсбук и освен храни и лакомства за децата, осигури за приюта на отец Иван дърва и въглища, с които бездомните хора да посрещнат наближаващата зима. В благородната кауза се включи и една от наградените за луксозно строителство фирми - Sharlopov&Petrov.
Г-н Димитров осигури музикалната програма, забавните игри, песните и танците, които озариха лицата на малчуганите с усмивки. И на тръгване всички викаха в един глас: Кога пак ще дойдете. Въпреки, че част от хората в Нови хан се мръщеха  заради шума в двора на приюта, децата повече от два часа играха, танцуваха и пяха. 
Благодарение на хора с големи сърца от цялата страна и двата приюта на отец Иван вече са запасени с храна. Той обаче има спешна нужда от закупуване на дървени греди (10/12 ; 8/12 и др.), тръби ПолиПропилен, изолация 300 кв/м , ПВЦ прозорци, готварски печки с водна Риза, за да бъде ремонтирана старата част от приюта.
"Това, което видяхме тук - уют, топлина, роми и българи, които живеят в мир заедно, децата, които от малки се учат на трудолюбие и отговорност, никаква дискриминация или нужда от тази измислена интеграция на малцинствата.
Само защото един отец преди години отстоява мечтата си  и създава два приюта в дворовете на два храма.  Ако всеки двор на храм или манастир в България бъде превърнат в приют за бездомни, в България никога повече няма да има бедни и бездомни деца. Децата на отец Иван са обичани, образовани, хранени и щастливи. Това е пример не само за всеки българин, но и за света изобщо", обобщиха организаторите на благотворителното събитие Патриция Кирилова и Нина Никол. Заедно с г-н Младелин Димитров и с подкрепата на г-н Антонио Йорданов те подготвят и благотворително Коледно парти за децата на отец Иван

Няма коментари:

Публикуване на коментар