Translate

петък, 30 ноември 2012 г.

Министри и посланници се включиха в McHappy Day 2012



За 11-ти пореден път звезди и спортисти протегнаха ръка и подкрепиха благотворителната кампания в помощ на децата с онкохематологични заболявания в България – McHappy Day в Макдоналдс


Макдоналдс България и Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България за единадесета поредна година отбелязаха благотворителната инициатива – McHappy Day, в помощ на децата с онкохематологични заболявания в страната.
Над 34000 ресторанта на компанията по целия свят всяка година набират средства в полза на Благотворителните фондации за деца Роналд Макдоналд и редица други детски каузи.
От 19 ноември до 2 декември се провежда активната дарителска кампания за клиентите на Макдоналдс в България. Компанията дарява по 20 стотинки от стойността на всеки закупен в периода Happy Meal в полза на Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд България, подкрепяща деца с онкохематологични заболявания и деца в неравностойно положение в България.
Кампанията МcHappy Day тази година е подкрепена от нейно превъзходителство Марси Рийс, Посланик на САЩ в България; Десислава Атанасова, Министър на здравеопазването, Свилен Нейков, Министър на физическото възпитание и спорта, Тотю Младенов, Министър на труда и социалната политика, Белчо Горанов, Генерален секретар на Български олимпийски комитет и Калин Каменов, Председател на Държавна агенция за закрила на детето, които бяха почетни гости на специалното събитие в ресторант Макдоналдс на пл. Славейков в София.
За да подкрепят кампанията, редом с екипа от служители и мениджъри, зад касите в ресторанта застанаха и известните телевизионни водещи и звезди Ники Кънчев, Иван и Андрей, Поли Генова, Марта Вачкова, Искра Ангелова, Ирен Онтева, Криста, Нора, както и знаменитите български олимпийски шампиони и медалисти Румяна Нейкова, Мария Гроздева, Йорданка Благоева, Здравка Йорданова, Ваня Гешева, Николина Щерева.
------------------
За изминалите 11 години, по време на благотворителната кампания, са набрани и дарени значителни средства с подкрепата на клиентите на Макдоналдс, нейните служители и партньори. Средствата са изразходвани за медицинско оборудване и консумативи, строеж на детски център, ремонтни дейности и благоустрояване на специализираните отделения за деца с онкохематологични заболявания в градовете София, Пловдив и Варна.
----------------------
Благотворителна фондация за деца Роналд Макдоналд

Това е организация с нестопанска цел, чиято мисия е насочена към подобряване здравословното състояние и начина на живот на децата в неравностойно положение. Вече 38 години тя изпълнява своята мисия, разработвайки специфични програми, насочени към конкретни нужди и ги подкрепя чрез мрежата си в 53 държави по целия свят. За повече информация посетете www.rmhc.org.
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар