Translate

понеделник, 17 декември 2012 г.

Бойко дава оставка, ако върнат цигарите



Президентът стана политик на годината
Много хора мразят Дянков, остава министър и при втория мандат, заяви Борисов

Бойко е готов с оставка в джоба, ако парламентът свали забраната за цигарите.
Премиерът заговори за оставка, ако депутатите му гласуват "за" връщане на по-либералния режим за пушене. Той отправи предупреждението към своите в предаването "Годината" по Дарик радио вчера. Премиерът декларира, че е против предложената от независими депутати промяна на тоталната забрана на цигарите на закрити обществени места, която се очаква да бъде обсъдена в пленарна зала през следващата седмица. "Абсолютно сме против да падне забраната. Да се надяваме, че няма да ме карат да ходя пак с оставка на следващото гласуване. Защото знаете, че по закона за конфискация депутатите на ГЕРБ не гласуваха първия път закона, той падна. Имаше тежко отражение в Брюксел за това. При следващото гласуване аз си бях написал оставката до председателя на Народното събрание и отидох в парламента да видя как ще гласуват моите депутати. Да се надявам, че преди изборите няма да ме накарат по-рано да я свърша тази работа", категоричен бе Борисов. Затова той се надява депутатите от ГЕРБ да се съобразят с мнението му. "Ние, като партия, сме поели да пазим здравето на хората", категоричен беше премиерът.
Той получи рамо от и.д. патриарха митрополит Кирил, който заяви, че Българската православна църква е против отмяната на тоталната забрана за пушене на закрито.
"За" облекчаване на тютюневото вето се обяви единствен икономическият министър Делян Добрев от всички представители на кабинета.
Ако депутатите от ГЕРБ не подкрепят идеята да се върнат залите за пушачи и непушачи, вероятно ще остане сегашното вето, коментираха депутати. Причината е, че с гласовете на ДПС и част от БСП либерализирането на правилата няма да мине.
Междувременно премиерът заяви, че няма да прави промени в кабинета. И ако ГЕРБ спечели следващите избори, Симеон Дянков ще бъде отново финансов министър на България. "Много хора го мразят, но той се справя много добре. Много държави фалираха, много държави изкараха хората си на улицата, след като бяха харчили повече, отколкото са произвеждали. Ние сме отговорни хора и към следващите поколения", категоричен беше Борисов.Премиерът за пореден път обясни, че ГЕРБ е категорично против строежа на нова атомна централа на площадката край Белене заради непосилната й цена.Докато Борисов говореше в ефир, президентът Росен Плевнелиев спокойно изчакваше да влезе в студиото. "Чу ли какво казах, че съм гласувал за теб", каза на ухото на Плевнелиев Борисов на излизане от студиото. След това премиерът чинно изчака държавния глава, за да присъства на връчването на приза "Политик на годината". За втори пореден път президентът Росен Плевнелиев беше избран за Политик на годината в традиционната класация на Дарик. "За себе си се надявах първата година да ми е най-тежка. Като гледам какво се случва в последните дни, може да се окаже, че първата година ще ми е по-лесничка от някои следващи", каза стопанинът на "Дондуков" 2. След церемонията с чаша шампанско двамата първи слязоха пеша по стълбите от 4-ия етаж на сградата и си шушукаха. На приземния етаж се разделиха, за да се качат поотделно в колите. Президентът изчака премиера да мине пръв.

В."Стандарт"

Няма коментари:

Публикуване на коментар