Translate

събота, 30 юни 2012 г.

Безплатни ортопедични прегледи за деца и възрастни организира МБАЛ „Токуда Болница София”


Безплатните прегледи ще се проведат на 6 и 7 юли 2012г. след предварително записване на тел: 02/403 4000
 
Лекарите от отделението по Ортопедия и травматология в МБАЛ „Токуда Болница София” ще консултират безплатно пациенти на 6 и 7 юли /петък и събота/ 2012 година.
Прегледите ще се провеждат в три кабинета с различна насоченост: Детска ортопедия, Остеоартроза и Хирургия на ръка. По този начин пациенти от всички възрасти ще могат да се консултират безплатно със специалист от МБАЛ „Токуда Болница София”.
Консултациите са предназначени за деца над 6 годишна възраст, активно спортуващи хора, претърпели травма пациенти и възрастни мъже и жени, при които рискът от трайно и необратимо увреждане на ставите е най-висок.
Целите на безвъзмездните прегледи са:
1.      Профилактика на гръбначните изкривявания при децата в края на учебната година
2.      Диагностика на уврежданията на тазобедрените и коленните стави при хора в напреднала възраст – коксартроза, гонартроза идр.
3.      Диагностика на ортопедичните нарушения в областта на ръката
Желаещите да посетят Дните на отворени врати трябва предварително да се запишат на тел.: 02/403 4000. Няма да бъде необходимо представяне на направление от личен лекар. Пациентите, които вече имат установен ортопедичен проблем, е препоръчително да вземат със себе си цялата медицинска документация, свързана с проблема им.
От този месец отделението има 24-часова готовност за прием и неотложно лечение на всякакъв вид травма на опорто-двигателния апарат – счупвания, увреди и др. Приемът е през ортопедичните кабинети на Токуда, а през нощта и в неделя – през Неотложно звено. За връзка – тел: 02/403 4000.

вторник, 26 юни 2012 г.

Сърфирането в интернет причинявало депресия

Основният съвет на изследователите е да използвате новите технологии по-умерено

Хората, които имат постоянен достъп до интернет, са изложени на по-голям риск от нарушения на съня, стрес и симптоми на псхични заболявания, смятат учени от Университета в Гьотеборг, Швеция.
Изследването обхваща около 4100 доброволци на възраст между 20 и 24 години като са проведени четири експеримента за влиянието на интернет върху младото поколение.
Специалистите открили, че тези от тях, които най-интензивно използват интернет през смартфона или лаптопа си са по-застрашени от психични проблеми.
Експертите установили, че все по-голям брой хора използват компютъра си и сърфират в интернет и през нощта.

Заключението е, че интензивната онлайн комуникация предразполага хората, особено младите, към депресия.
Основният съвет на изследователите е да се използват новите технологии по-умерено. Препоръчва се да ставате редовно от монитора, ако работите на компютър през целия ден, както и да ограничите достъпа до интернет през телефона си.





Геймърската мишка Logitech® G600 може да бъде индивидуално персонализирана


20-бутонната MMO геймърска мишка G600 от Logitech предлага супер точност по време на дългите игрови сесии

Геймърската мишка Logitech® G600 може да бъде индивидуално персонализирана. Тя е лесна за използване и е специално разработена за massively multiplayer online (MMO) геймъри. Мишката разполага с 20 бутонавключително 12 бутона за палеца, разположени в групи по шест върху прецизно проектиран панел – всичките лесно достъпни за бърза игра и лесна навигация без нужда от местене на погледа.
Със своите три профила по подразбиране – два за MMO игри и един за обща игра – тя е настроена за оптимална употреба веднага щом я извадите от кутията, без нужда от драйвери. В допълнение, G600 има G-Shift функция, която лесно дублира броя на действията, които можете да извършите с всеки бутон, което ви дава пълен контрол в любимата ви MMO. Както при всички продукти от G-серията, бутоните са програмируеми, така че можете да създадете собствени команди, да ги съхраните във вградената памет на мишката и да ги извиквате с едно натискане. Изваяната ѝ форма удобно поддържа ръката ви по време на дългите игрови сесии.
Logitech G600 MMO Gaming Mouse е резултат от интензивни, реални тестове с опитни MMO геймъри,” каза Марк Старет, старши мениджър за глобални продукти в Logitech. “Безбройните часове изследвания се превъплътиха в дизайна на нашия панел за палеца, за да сме сигурни, че той е максимално удобен и лесен за използване. Хората ще усетят разликата в бутоните – те са изваяни по начин, който помага за намаляване на умората при кликване и избягване на погрешните натискания, така че да можете да играете с по-голяма прецизност, колкото дълго пожелаете.
RGB подсветката на панела за палеца подлежи на пълна персонализация с повече от 16 милиона цветови комбинации, с помощта на които можете лесно да идентифицирате текущия игрови профил. Светлината може да бъде настроена да свети непрекъснато, да пулсира, циклично да се променя или да се затъмни след зададен от потребителя период на неактивност.
„Тази мишка на Logitech е една от най-добрите – не само защото въплъщава нашите виждания в дизайна,каза Хал Ханлин, продуцент на Rift. „Има толкова много начини да пазите позицията си в Rift, разликата между това да защитавате зона или да поемете към гроба може да се измерва в секунди. С всички G-бутони на разположение определено имате предимство.
Logitech G600 MMO Gaming Mouse се очаква в Европа в началото на юли 2012 г. на препоръчителна крайна цена от €79.99. 


Следвай своя собствен стил с Logitech Global Graffiti Collection

Оставете индивидуална следа с аксесоарите, които ви позволяват да изразите собствения си стил
Logitech предлага колекция от компютърни аксесоари, включващи набор от стилни, пълноцветни дизайни, вдъхновени от глобалното общество, с  цветове и мотиви, които смесват глобалните тенденции с местни влияния, така че можете да изберете своята комбинация, изразяваща вашата индивидуалност пред света.
Global Graffiti Collection  включва автентични дизайни, живи, натурални цветове и текстури, смесени със сюреалистични мотиви. Всеки дизайн се отличава от другите и същевременно е част от едно цяло, така че се получава нещо, което дава усещане за уникална индивидуалност и същевременно за глобална свързаност.
Някои от дизайните са в ограничени серии – така че изберете мишка с желан мотив и я съчетайте с подходящи аксесоари от колекцията, за да създадете ваш уникален набор.
Logitech Global Graffiti Collection предлага индивидуален стил на достъпна цена, стартирайки от 39 лв. и стигайки до 59 лв., в зависимост от продукта. Новите дизайни се очаква да са налични в Европа през лятото на 2012 г. 


 
 

С новата технология Ergo Sensor на мониторите на Philips -по-здравословна поза при седене

MMD, водещата технологична компания и лицензен партньор за мониторите Philips, показа първия в света монитор с ErgoSensor, който помага на работещите на бюро да постигнат много по-здравословна поза при седене пред компютъра.

Иновативният модел на Philips с ErgoSensor е първият в света интелигентен дисплей, който може да съветва потребителя как да седи по най-здравословния начин и така да спомогне за намаляване на напрежението в очите и болките във врата и гърба, които често спохождат заетите служители в офисите.
ErgoSensor се грижи за вашата добра кондиция по три начина. Това става с помощта на процесор, свързан към CMOS сензор. Няма нужда от инсталиране на какъвто и да е софтуер на компютъра, тъй като технологията е вградена напълно в монитора. Сложни алгоритми за взаимодействие между човека и околната среда анализират изображенията и извеждат съобщения на екрана. Настройваните от потребителя предупреждения за оптимален комфорт включват:
• Разстояние от екрана: ErgoSensor-ът измерва разстоянието между очите ви и монитора и дава препоръки за коригиране на това разстояние.
• Правилна стойка: ErgoSensor-ът засича ъгъла, под който е наклонена главата ви и предлага съвет за подобряване на стойката, ако тя е неподходяща за по-продължителен период от време. • Подсещания за почивки: ErgoSensor-ът ви напомня да си починете като изчислява времето, което прекарвате, работейки пред екрана.
Грижа за богатството на планетата
Мониторът Philips ErgoSensor работи за по-здрава планета и по-здравословни работни места, чрез използването на екологична технология, която минимизира ефекта върху околната среда. Тук идва мястото на четвъртата функция: след като мониторът може да „усети“ къде седи потребителя, той може лесно да разбере кога той е станал от мястото си. В такъв случай мониторът автоматично затъмнява екрана – например след като потребителя е видял подсещането за почивка и е отишъл за кафе. Тази функция прави монитора изключително енергоефективен. Всъщност, това може да доведе до намаляване на консумацията на енергия до 80%. За спестяването на дори повече енергия потребителят може да използва превключвателя „0 вата“, разположен на гърба на монитора, с който прекъсва захранването от мрежата и намалява в още по-голяма степен ефекта върху околната среда. 
Основната цел на ErgoSensor е да помогне на професионалистите да бъдат още по-продуктивни. Той не само усеща дали потребителят седи правилно пред екрана, но също и анализира това, което се случва на дисплея и през цялото време осигурява подходящото изображение, независимо от приложението, в което работи потребителят. Благодарение на ексклузивната технология SmartImage на Philips, ErgoSensor-ът анализира съдържанието на екрана и настройва характеристиките на дисплея в съответствие с избрания режим (Офис, Изображение, Забавление, Икономия и др.). 
Дисплеят е проектиран да осигури максимален физически комфорт. Philips Smart ErgoBase позволява той да бъде свален надолу, почти на нивото на бюрото, за постигане на по-удобен зрителен ъгъл. Малката височина между масата и рамката е перфектното решение за хора, които използват очила с двуфокусни, трифокусни или прогресивни лещи при работа с компютър. Потребителите могат да настроят ъгъла към собствената си височина. В допълнение, основата осигурява удобен начин да скриете кабелите, за да не създават бъркотия на работното ви място и помага да го запазите подредено и професионално изглеждащо.
TCO Edge
Като много други Philips монитори, Philips ErgoSensor притежава TCO Edge сертификат. Този сертификат се присъжда само на продукти, които надвишават ултра-тежките еко изисквания. Така например TCO стандарта изисква от продуктите, носещи този знак, да използват поне 65% рециклирани пластмаси и минимум опасни материали.
Philips ErgoSensor ще бъде достъпен през юли на българския пазар в по-добрите магазини на препоръчителна крайна цена от 599 лв. с  ДДС. Повече информация за новия ErgoSensor, ще намерите на адрес: http://ergosensormonitor.com/

Технически спецификацииPhilips LCD Monitor с ErgoSensor - 241P4LRYES
Размер на панела
24" (61 см)
Технология на подсветката
W-LED
Оптимална резолюция
1920 x 1080 @ 60 Hz
Ъгли на видимост
170º (H) / 160º (V), @ C/R > 10
Яркост
250 cd/m²
SmartContrast съотношение
20.000.000:1
Стъпка между пикселите
0.276 x 0.276 мм
Брой изобразявани цветове
16.7 милиона
Свързаност
DisplayPort, DVI-D (цифров, HDCP), VGA (аналогов), USB: 4 x USB 2.0
Синхронизиран вход
Separate Sync, Sync on Green
Накланяне на екрана
-5/+20 градуса
Сертификати и разрешителни
Energy Star 5.0, EPEAT Gold, TCO Edge 1.1, TCO 5.2, RoHS – без живак и олово, опаковка без PVC-BFR

 -----

MMD е компания, притежавана изцяло от TPV, основана през 2009 г. в резултат на споразумение за лицензиране на марката с Philips. MMD ексклузивно маркетира и продава LCD дисплеи с логото на Philips в целия свят. Чрез комбиниране на ценностите на марката Philips с производствения опит на TPV, MMD прилага фокусиран подход за лансиране на иновативни продукти на пазара. MMD оперира в международен мащаб чрез европейската си централа в Амстердам и локален офис в Прага, който обслужва Източноевропейсия пазар. Чрез мрежата си от локални търговски агенти MMD работи с всички основни ИТ дистрибутори и риселъри в Европа. Центърът за дизайн и разработки на компанията се намира в Тайван.