Translate

сряда, 23 януари 2013 г.

148 млн. лева ще усвои МЗ



по оперативна програма "Регионално развитие" до края на годината. Това ще даде възможност за закриване на домовете за медико-социални грижи , като децата бъдат изведени в приемни семейства, реинтегрирани в биологичните си семейства или да бъдат настанени в центрове от семеен тип.
Стойността на цялата програма е 300 млн. лева, а от тях 150 млн. лева ще отидат за общината, съобщи министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.
"Потръгнаха нещата и по-голяма част от проектите, обществените поръчки, строително-монтажните работи и доставка на апаратура са задвижени”, категорична бе тя.
Специализирано оборудване на стойност над 12,8 милиона лева ще получат 13 лечебни заведения в страната, с над 51% и 100% държавно участие. В проекта ще бъдат включени големите софийски болници, както и лечебни заведения в големите областни градове като Русе, Варна, Велико Търново, Шумен, Пловдив и Смолян. По този начин всички пациенти ще имат достъп до по-качествени, модерни и европейски здравни услуги.
Това е високоспециализирана апаратура за диагностика и лечение на онкологични заболявания. Най-сериозният фокус, към който България е насочила усилията си, е именно превенцията и лечението на тези заболявания, съобщи още Атанасова и допълни, че това е най-добрата възможна инвестиция, тъй като се създават добри условия за труд на медиците.

Няма коментари:

Публикуване на коментар