Translate

понеделник, 21 януари 2013 г.

3000 искат съд за делегатите от ДПС, ритали нападателя на Доган

Близо 3000 души настояват за съд и наказания за делегатите от ДПС, които биха нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов.
25-годишният мъж се изправи до лидера по време на речта му на Осмата национална конференция на партията, опря пистолет в слепоочието му и опита да стреля два пъти, но оръжието му не произведе изстрели.
След като беше блъснат от Ахмед Доган, а после и повален на земята от двама охранители на НСО, върху него се нахвърлиха делегатите от първия ред на залата, сред които депутати от ДПС, който започнаха да го налагат с юмруци и ритници.
От събота следобед социалната мрежа ври и кипи от коментари във връзка със случая, като стотици възмутени от побоя вече събират подписка с настояване за съд след боя.
„Сега всичките ритни-делегатковци на съд. Има предостатъчно кадри и снимки! Да видим дали ще има оставки в НСО и дали онези дебелаци-дъртаци, дето скачаха по нападателя и го ритаха в главата ще бъдат наказани. Щото нали ако сме правова държава това си е насилие и произвол. Има си закони, нека нападателят да бъде съден, но не и пребиван от бой на обществено място," пишат разгневени в социалната мрежа.
За подписката за повдигане на обвинение на делегатите, пребили похитителя, крещейки „убийте го", са се подписали повече от 1000 души.
Нейният призив гласи: „Бихме искали нашето мнение да бъде чуто и да бъдат взети адекватни, спрямо законовата уредба на Република България мерки. Всички ние осъждаме действията на извършителя Октай Енимехмедов, но правим същото и с предприетите действия от делегатите от ДПС, поради което смятаме, че на същите тези лица трябва да бъде повдигнато обвинение. Прокуратурата да се самосезира. На мнение сме, че нанасяне на побой, върху когото и да е български гражданин от хора, които самият той е избрал като етикет на моралните и обществени догми, е напълно недопустимо в едно правово, демократично общество, за каквото смятаме нашето през 2013 г. Прокуратурата да се самосезира по случая с нанесения побой над похитителя на Ахмед Доган: да се гледат записите; да се разпознаят лицата; да им бъде повдигнато обвинение за побой и хулиганска проява на обществено място; справедлив процес".
---------
Доган след покушението: Газов пистолет срещу вятъра на Сокола


Ахмед Доган, вожд на либерално-етническото ДПС, оцеля при безпрецедентно покушение.
Ужасно криминално деяние, за щастие без жертви! (Въпреки усилията на атентатора и хвърлилите му як бой депесари!)
Кой го стори?
1)политически враг?; 2)сам извършителят, невменяем или „нов Владо Черноземски"?; 3)Доган и ДПС, спретнали по-добро театро от „операта" между „Лукойл" и държавата?
Кой, аджеба, има интерес от показен (не)успешен атентат срещу Доган?
Оставяйки настрана потенциален личен-психиатричен мотив на младежа с двата ножа, Доган и ДПС извличат най-голяма „полза" от инцидента.
Доган отдавна се изживява като Роза Паркс в автобус в Селма, Алабама.
Едва ли политически враг (ако има такива) би бил толкоз тъп да го превърне в герой-мъченик на етнически-либерално-обръчофирменото човечество, изчиствайки му ДоСието и консолидирайки ДпСето след удара от Касим Дал.
Така остава много вероятна постановка, носеща на вожда-Сокол електорална мобилизация и ореол.
Доган извади твърде голям „късмет": ПРЕД ВСИЧКИ! ЗАСЕЧЕ! ГАЗОВ! пистолет и той с чест короняса наследика си.
Прескачаме речта на Местан за „антидемократичния" атентат (ако атентаторът е луд, кое ще му е антидемократичното??!) и садистичното усърдие да ритат паднал човек.
Покушение или постановка, Сокола остава устремен, а всички други са като с газов пистолет срещу вятъра.
Тепърва ще се види какво е подготвил Българският Макиавели.
ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ 

Няма коментари:

Публикуване на коментар