Translate

понеделник, 21 януари 2013 г.

Кметът нареди одит на „Топлофикация“ с проверката на сметки за парно

Успоредно с проверката на последните сметки за парно през януари започва и одит на „Топлофикация“ - София, обяви столичният кмет Йорданка Фандъкова.
Проверката на дружеството е част от възложените от Столична община одити на всички общински предприятия, обясни градоначалникът в интервю за БНТ.
Фандъкова призна, че не й се вярва последните сметки за парно да са толкова високи заради ниските температури през месец декември.
„Разпоредих да се проверят всички сметки. Много хора се оплакаха, че сметките са им увеличени с над 50%, имаше увеличени сметки и с 90%. Задължително хората трябва да знаят на какво се дължат високите сметки за топла вода и парно през декември 2012 г. и да са убедени, че сметките са верни“, категорична е тя.
По думите и системата за отчитане трябва да е много по-проста, така че хората да могат сами да изчисляват сметките си.
Кметът информира , че в сряда (23 т. м.) на сайта на „Топлофикация“ - София, ще бъде обявен имейл, на който хората могат да подадат жалба в свободен текст, на която от дружеството ще са длъжни да отговорят индивидуално предвид конкретния случай.
Някъде може да се установи, че това е сметката, някъде може да има грешка и това веднага трябва да се коригира. Всеки трябва да получи отговор на жалбата си, а ако „Топлофикация“ не направи това, си носи отговорността“, подчерта  Фандъкова.

Няма коментари:

Публикуване на коментар