Translate

вторник, 29 януари 2013 г.

Дянков не знаел за увеличението на заплатите на властта

Финансовият министър Симеон Дянков призна, че не е знаел за увеличението на заплатите във властта.
„Признавам, че вчера научих от медиите за увеличените заплати във властта. Изненада бе за мен тази новина," коментира той пред Нова телевизия и уточни, че увеличението не е редно.
В неделния си брой вестник „Преса" разкри, че заплатите на най-висшите държавни постове през януари са се увеличили с между 252 лв. и 504 лв., защото „парламентът забравил да гласува замразяване на заплатите".
До края на 2012 г. депутатите получаваха по 2196 лв., а от този месец заплатата им е 2448 лв.
Президентът Росен Плевнелиев вече се подписва срещу 4896 лв., вместо 4392 лв., които получаваше до декември, отбелязва вестникът.
Премиерът Бойко Борисов и председателят на парламента Цецка Цачева пък получават близо 400 лв. увеличение или 3794 лв. на месец. Заплатите на министрите скачат на 3172 лв.
„Не е редно. Трябва да вдигаме първо други доходи, а после нашите. През тази седмица ще се заема с темата," заяви в понеделник Симеон Дянков.
Преди седмица финансовият министър съобщи, че законопроектът за увеличаване на заплатите на висшите държавни позидии е готов, но ще бъде разгледан от следващото правителство.
„Съзнаваме, че не е сега моментът да се говори за вдигане на заплатите на тези управници и следователно ще изчакаме по-добри времена," заяви вицепремиерът.
--------
Народът, почти целокупно,  го сурвакаха Новогодишно с високите сметки за парното,  а Дянков научил от вестниците за увеличението на заплатите на властимащите, щото са им малки ....
Е, как да не повярваш  на тези честни очи?
Ех, криво разбрана цивилизацио, как всички плюсове са все за властимащите, всички "грешки" -в тяхна полза, а минусите все  за бедния, почти целокупен, български народ?

Няма коментари:

Публикуване на коментар