Translate

понеделник, 21 януари 2013 г.

Многопрофилна болница за женско здраве „НАДЕЖДА”

Това е първата по рода си болница, която ще инкорпорира услуги и подходи в една интегрирана здравна институция за женско здравеопазване. 
Основната стратегия, залегнала в дейността на болницата е да предоставя висококачествени здравни грижи на жените и техните семейства.
Целта, която си поставя екипът на болницата с ръководител  д-р Георги Стаменов, един от националните лидери в лечението на безплодието, е да бъдат обхванати здравните проблеми на жената през всички възрасти и в техните различни разновидности. Освен асистираната репродукция, акушерството и гинекологията, в болницата ще се развива и хирургия на гърдата, постменопаузална медицина, мониторинг и превенция на заболяванията на шийката на матката. Особено внимание ще се обръща и на лечението на стерилитета при мъжа в двойката, затова в болницата ще бъдат развити дейности  и като андрология и урология, с цел подобряване на репродуктивното здраве на мъжа.
МБАЛ „Надежда” е оборудвана за профилактиката и превенцията на типични заболявания със социална значимост. Осигурен е кабинет по остеоденситометрия с цел профилактика на остеопорозата. Друго социалнозначимо сред жените заболяване – неопластичните заболявания на гърдата – ще бъде подложено на щателни мониторинг и профилактика, като за целта в оборудването на болницата е включен апарат за мамография. 
Отделението по образна диагностика разполага и с апарат за компютърна томография, при който има понижено облъчване на пациента с рентгенови лъчи при съхранено качество на диагностичните показатели.
Отделението по Неонатология се управлява от водещите специалисти в областта и разполага с нужната високотехнологична апаратура за тези отделения.
Към болницата ще се развива и изследователски център, чрез който екипът има амбицията да допринася за напредъка на медицинската наука у нас.

МБАЛ за женско здраве „НАДЕЖДА” се намира в гр. София, район Красна поляна, ул. „Блага вест” № 3 – пресечката на бул. „Никола Мушанов" (до № 120 между бензиностанциите OMV и Shell).

Няма коментари:

Публикуване на коментар