Translate

сряда, 13 февруари 2013 г.

Приключи процесът по сключване на договорите за оказване на извън болнична дентална помощ по НРД 2013




От НЗОК съобщиха, че е приключил процесът по сключване на договорите за оказване на извън болнична дентална помощ по НРД 2013 за денталните дейности.
И вече е отчетена и дейността, извършена през месец януари. Подписаните договори за оказване на първична и специализирана извънболнична дентална помощ са 5622.
Според Националния  рамков договор за дентални дейности през 2013 г. се запазва основният пакет, който пациентът може да ползва в рамките на годината.
При лица до 18-годишна възраст той включва един обстоен преглед със снемане на зъбен статус и до четири лечебни дейности, като в тях се включват до две лечения на пулпит или периодонтит на постоянен зъб.
Лицата над 18-годишна възраст имат право на обстоен преглед със снемане на зъбен статус веднъж през годината, като бременните жени имат право на още един допълнителен преглед. Пакетът включва още и до две лечебни дейности за тази календарна година.
Всеки пациент под 18-годишна възраст, с психични заболявания, има право на дентална
помощ без ограничение на обема.
Финансовата рамка на НЗОК за дентална помощ през 2013 г. е 106 500 000 лв., което е с 5 100 000 лв. повече спрямо 2012 година.

Няма коментари:

Публикуване на коментар