Translate

сряда, 6 февруари 2013 г.

На най-големи рискове в мрежата са подложени децата между 6 и 12 години

Сред опасностите са трафика на хора, разпространението на порнографски материали и снимки, както и споделянето на личните данни и информация за детето.
Жюстин Томс, председател на фондация „БГ сайт" заяви, по време на конференция за безопасното ползване на интернет, че запознаването на децата с правилата по безопасно сърфиране в мрежата е основна задача на родителите.
Михаил Стефанов от фондация "А21" подчерта, че  една от най-сериозните заплахи за подрастващите в мрежата е трафика на хора. "Статистиката на ЕС за проблема сочи, че рязко е скочил процентът на случаите, в които трафикантът се е запознал с жертвата в социални мрежи или в друг вид сайтове за запознанства, т.е. интернет става едно от местата, поради анонимността,поради възможността там да се представяш за всякакъв, поради лесния контакт, става един от основните канали за набиране на жертви на трафик на хора", поясни той.
Ето защо при съмнения за нередности децата и техните родители могат да се обадят на телефон 124 123 или да подадат оплакване на сайта на горещата линия web112.net

Няма коментари:

Публикуване на коментар